Image Alt

Blog

2023-12 Europarcs de Rijp 

Een korte vakantie dichtbij huis

 

We zijn vorig jaar naar Europarcs “De Utrechtseheuvelrug” gegaan en hebben daar echt genoten van het chalet dat we gehuurd hadden. Normaal gesproken gaan we naar vakantiehuisjes van particulieren. We ontvingen destijds een kortingsbon van 25 euro voor een volgende boeking. 

Dit jaar hebben we gekozen voor “Europarcs De Rijp”, vlakbij Purmerend. Daar hebben we nog geen voetstappen liggen, dus dat was mooi meegenomen. Wij hebben voor 4 nachten geboekt. We hadden een simpele chalet (stacaravan) geboekt. We waren er een uur eerder, dat was geen probleem, het huisje was al gereed. Daar aangekomen was het een nieuw model dat we ook in “De Utrechtse Heuvelrug” hadden, dat was dus mooi meegenomen. Het lag aan het water, dus genieten van het uitzicht.  

Wat ons wel enorm tegenviel is dat er niet gereageerd werd op onze berichten. Bij aankomst ontvingen we een mail van de parkmanager dat als er iets was konden we die mailen. Dat hebben we ook gedaan, want er waren 4 lampen kapot, geen inloopmat (was echt nodig bij het vele regen). Helaas dat was een groot minpunt. Bij het vertrek hebben we dat aangegeven met het verzoek ons nog te bellen, maar ook dat heeft niet geholpen. Jammer, dat wordt dus geen Europarcs meer. 

De aankomstdag zijn we eerst naar het nabijgelegen Purmerend geweest. Daar waren 2 kringloopwinkels en hebben die bezocht. Een van de kringlopen was “malle Pietje”. Nou het was echt zo, zie foto. Het was een grote bende en zo goed als niet gesorteerd. Maar toch leuk om mee te maken. Tevens had je in het centrum een kerstmarkt. Was niet al te groot, maar had wel de sfeer. Ook was er een leuk kerstwinkeltje dat maar 4 weken per jaar open was tijdens de feestdagen. De eigenaar kocht zijn spullen (als hobby begonnen) in Duitsland en huurde in december een winkelpand voor 4 weken en verkocht daar zijn ingekochte waar. Leuk! 

Van de 4 dagen heeft het er 3 veel geregend. De dagen dat het droog was, daarvan hebben we er 1 gelopen en wel 13 km. Dat was een fijne wandeltocht van Europarcs naar De Rijp, dan naar West Graftdijk en via Oost Graftdijk weer naar Europarcs. Mooie omgeving! De 2e dag zijn we naar het centrum van Alkmaar gegaan. Door de oude stad en leuke gebouwen gezien. Ook de plek waar Henk vroeger veel logeerde op de Oude Gracht bij “tante Ank”. Vanuit daar zijn we met de auto in de (inmiddels veel regen) gereden via dijkweggetjes naar Driehuizen. Dat was de plek waar Henk veel met familie heeft gevist en waar af en toe een bootje werd gehuurd bij tante Truus. Tante Truus bestond niet meer, maar het was wel weer leuk om te zien. 

Al met al was het een leuke vakantie niet ver van huis.  

 

Ans en Henk 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on