Image Alt

Blog

2021-01 Wateren Drenthe

Zaterdag 16-1-2021

Daar zijn we eindelijk weer. Het is 16 januari en voor het eerst in lange tijd gaan we er weer op uit. We gaan een week naar Drenthe (Wateringen) en verheugen ons er echt op. Snowy gaat mee, voor haar ook helemaal nieuw weer dit jaar. We hebben in de tussentijd veel met haar gelopen, dus dit wordt een “eitje”. Eerst een ontbijtje, de auto volladen en hupsakee wegwezen. Voordat we naar het huisje gaan, zoeken we een leuke wandelplek. Henk had dat zo voor elkaar, we gaan naar Holtingerveld een paar hunebedden bekijken en een wandelroute van ongeveer 5 km.

Het was in het begin behoorlijk koud, maar net 2 graden. Maar ja, ons krijg je niet klein, dus niet zeuren maar lopen. De omgeving was weer schitterend en Henk heeft mooie foto’s kunnen maken. Het werd een wandeling van anderhalf uur, daarna richting het huisje. We waren toch wel nieuwsgierig.

Ik kan een lang verhaal maken over hoe het eruit zag, maar in één zin kan het ook: het huisje ziet er prachtig uit en straalt warmte uit. Het komt helemaal goed deze week. Nu zitten we aan tafel. Henk zit te lezen en ik ben aan het schrijven. Straks omkleden, relaxen en dan morgen weer een plan bedenken welke wandelroute we gaan doen. Dus tot morgen.

 

Zondag 17-1-2021

Het eerste ontbijtje in Drenthe/Wateren. Straks gaan we een stuk wandelen. Het blijft droog, dus we zien wat deze dag brengt. We hadden niet veel tijd nodig om te besluiten waar we zouden gaan lopen. De omgeving vraagt om verkend te worden, dus we trekken erop uit en zien wel. Voor Snowy hebben we een draagtas meegenomen, zodat ze onderweg haar eigen vervoer heeft als dat moet. In sommige gebieden mag je niet met loslopende of aangelijnde honden lopen, vandaar deze draagzak.

Jeetje wat een rit vandaag zeg, zwaar was het. We zijn blij weer in het huisje te zijn, dat mag ik wel zeggen. Het begon goed. Hier dicht in de buurt de hei op (dachten we). We gingen een hek door, daarbij een bord waarop stond begrazingsgebied, verboden voor honden. Nu kwam de draagtas bijzonder goed van pas. Ik nam de rugtas, Henk Snowy in de draagtas (beugel over schouder) door gingen we dan door het begrazingsgebied. Op een bepaald moment was er niets meer dat ons aangaf waar te lopen. Wat overbleef was zelf een weg/route te vinden door dit gebied. Het lopen werd inmiddels steeds zwaarder. We moesten op van alles letten van Vossenholen, ander soortige holen, gaten, modder, gladheid en grote hopen “drollen” van niet kleine viervoeters. Zo ding dat een hele tijd maar door. Daarom maakte het de wandeling zwaar. Uiteindelijk was het voorbij, een hek door en weer op de verharde gewone weg. Dit was het Natuurreservaat Het Drentse landschap, dokter Summerveld.

We waren echt blij terug te zijn. Als ik voor mijzelf moet spreken is dit één van de zwaarste ritten die we gemaakt hebben. Ik was doodmoe. Henk was ook moe, lekker relaxen dit was erg welkom. We zien wel wat we morgen gaan doen.

 

Maandag 18-1-2021

Begin van een nieuwe week wandelen. We weten nog niet precies waar of wat we gaan doen. We hebben toch nog de wandeling van gisteren in de benen, dus we zien wel, maar eerst een ontbijtje.

Hier ben ik weer, we hebben ons vermaakt in het huisje, maar willen toch nog een frisse neus halen. Het zal een kort rondje worden, want het is al middag. Huppeté in de benen en gaan. Wat een korte wandeling zou worden, werd een lange wandeling. Dat was niet de bedoeling, maar de omgeving was weer zo mooi, dat we dat niet konden laten lopen. Henk heeft weer mooie foto’s gemaakt, het was genieten de plaatjes later terug te zien. Uiteindelijk werd de wandeling 7 km lang ha ha, dus “weinig” een kort ommetje.

 

Dinsdag 19-1-2021

Helaas zal het vandaag geen klein of grotere wandeling worden. Het weer werkt op dit moment niet mee en blijven we deze dag in het huisje. Nu maar eerst ontbijten en krantje lezen.

Het werd inderdaad geen wandeling, maar wel een verrassing. In de tuin (vijver) staat een hartstikke leuk prieeltje en Henk zou Henk niet zijn als hij geen plannetje had om daar wat mee te doen. Rond 16.00 uur ging Henk met een mand vol hout richting prieel en even later brandde er een heerlijk vuurtje. Jassen aan en naar de warmte van het vuur. Henk had hapjes gemaakt dus we hebben daar heerlijk romantisch gezeten. Als het weer het toelaat deze week, dan doen we dat zeker nog een keer. Heerlijke dag geweest, ondanks dat we niet gelopen hebben.

 

Woensdag 20-1-2021

Heerlijk zo’n week als deze. Geen tijdsdruk, alles op het gemak, zoals lang blijven liggen, douchen, ontbijten, noem maar op, heerlijk. Deze week kan niet meer stuk.

Het weer werkt ook nu niet echt mee. Veel wind, Snowy voelt zich niet zo lekker, dus zien we het ook niet zo zitten te gaan wandelen. We gaan afwachten vandaag.

We zijn lekker thuisgebleven, boekje gelezen en Henk heeft zitten puzzelen. In de avond besloten we toch een keer voor de buis te zitten. Henk had een leuke en spannende film gezien, dat leek mij ook wel wat, dus heerlijk luis op de bank totdat het echt bedtijd was. Snowy was alweer opgeknapt, gelukkig, maar je maakt je toch zorgen. Het beestje kan niets zeggen. Ik ben blij dat het weer beter gaat. Nou tot morgen en welterusten.

 

Donderdag 21-1-2021

Daar zijn we weer dan. Het ziet er buiten stralend uit, dus we gingen voortmaken. Wandelen wordt het. Snowy is oké, wij zijn oké. Nu alleen nog een ontbijtje, tas in orde maken, drinken, lekkers etc. We hebben afgesproken waar we gaan lopen, dat was 10 minuten rijden hier vandaan, dus niet al te lang. Daarna is het volop avontuur. We gaan en tot straks.

We zijn terug en doodmoe, nou ja doodmoe! Het is een prachtige wandeling geworden. Man man man, wat een natuur hier, ongelooflijk zo mooi. Bos, heide, heuvels, water, modder, alles kwam voorbij. Slechte paden om te lopen, maar we houden van avontuur, dus deze uitdaging namen we natuurlijk ook. Al met al een aardig stuk gelopen: 11 km, niet verkeerd toch? Snowy vond het ook weer prachtig en liep regelmatig voor ons. Ze liet zich wel horen, vooral als anderen voorbij liepen, heerlijk, laat maar zien en horen dat je er bent ha ha.

Heerlijk om weer in het huisje te zijn. Het wordt vast weer een fantastische avond en o ja ….. Ga een weekje weg, heb veel plezier en koop dan ook nog even snel een auto. Dat is precies wat we hebben gedaan ha ha ha. Fantastisch toch? Wat een week en zaterdag de auto ophalen. Tot morgen.

 

Vrijdag 22-1-2021

Het is alweer de laatste volle dag dat we hier zijn. Jonge jonge wat is de week weer snel gegaan, we hebben veel moois gezien in de omgeving, heerlijk gewandeld, lui geweest, tv gekeken enz. Nu gaan we overleggen waar wij de laatste wandeling van deze vakantie gaan lopen. We hebben nog zo veel te zien dat we na deze wandeling zeker kunnen zeggen: hier moeten we terug komen! Eerst maar een ontbijtje, daarna de tas weer inpakken om mee te nemen onderweg. Tot later.

We hadden nog de wandeling van gisteren in de benen denk ik. Het had afgelopen nacht veel geregend, alles was kledder en nog eens kledder nat. Het lopen in het bos werd daardoor niet echt plezierig. We zijn gek op avontuur, maar in deze omstandigheden is dit toch geen pretje. We besloten terug te gaan naar het huisje. Daar is het ook oké, lekker boekje lezen en puzzelen. Vanavond gaan we nog een laatste keer buiten zitten bij de vuurkorf onder het genot van een hapje en een drankje. Het is de laatste dag hier dus vanavond de koffers vast in orde maken, daarna relaxen en naar bed.

 

Zaterdag 23-1-2021

De dag van ons vertrek. We moesten een uurtje eerder vertrekken dan we normaal. Dat komt natuurlijk omdat we de gekochte auto moesten ophalen. Dus eerst naar Almere, dan naar Huizen en vervolgens naar Ridderkerk voor de auto.

Wat ons is bijgebleven van deze week, is het fantastische huis en de grote tuin erom heen. In totaal 6 zitjes in de tuin, de vele vogelhuisjes en etensbakjes. De vijver heeft ook vissen, maar die hebben wij niet gezien, omdat die in de winter de bodem niet verlaten.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on