Image Alt

Blog

2021-02 Winterswijk

Vrijdag 19 februari

Daar zijn we eindelijk weer. In deze moeilijke tijd hebben we besloten toch weer een lang weekend weg te gaan. Inmiddels zijn we al zo gewend om op te passen met het wandelen, dat we daar geen problemen mee verwachten. Dit weekend gaan we naar Winterswijk. Alle spullen staan al klaar, nu nog een ontbijtje en dan de natuur in. We hebben ook afgesproken dat als we iets reserveren , we altijd iets zoeken waarbij de hond mee kan. Ze is inmiddels gewend de lange wandelroutes mee te lopen en dat doet ze heel goed. Mochten we ergens zijn waar de hond niet mee mag wandelen hebben we een draagzak ( waar ze prima de boel in de gaten kan houden), dus dat is helemaal goed geregeld. Vandaag hadden we de draagzak niet nodig. Voordat we bij het logeeradres aankwamen hadden we zin in een stukje wandelen. Henk had al naar een route gekeken en een mooie gevonden, dus……uit de auto en wandelen maar! Uiteindelijk werd het een wandeling van 5 kilometer, was net mooi en we waren op tijd bij het huis waar we hadden afgesproken met de verhuurder.

Het bleek weer een schot in de roos te zijn, wat een leuk huisje. Zeker niet groot eerder knus en warm. Een open haard, een inrichting van wel even geleden maar juist dat maakte het heel leuk allemaal. We maken altijd een filmpje als we ergens aankomen dus nu ook gedaan. We keken natuurlijk terug wat we gefilmd hadden en dan wordt het alleen nog maar leuker. Het belooft een mooi weekend te worden, want ook het weer gaat een rol spelen. Vandaag was het nog wat fris, maar morgen zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het komt helemaal goed. IK kan alleen nog zeggen vandaag een hele geslaagde dag geweest en morgen gaan we de volgende herinnering vastleggen. Tot dan.

 

Zaterdag 20 februari

Vandaag zoals gisteren gemeld een route uitgezocht. We denken dat we een mooie hebben gevonden (Henk ) De grensroute in het groen. Het wordt een wandeling van 13.5 kilometer en we hebben er zin in.  Eerst de rugtassen inpakken en zoals altijd een lekker ontbijtje. Het is wat aan de late kant als we vertrekken, maar het is 13 min rijden van hier dus dat komt goed.

We hadden de auto gestald in Duitsland en daar begon onze route ook. Onderweg had Henk weer zoals altijd de foto’s gemaakt. De ene nog mooier dan de andere en ook dat hoort erbij en hij vind het zo leuk  te doen! Ik kan al bijna niet meer zeggen hoeveel foto’s er gemaakt zijn, het zijn er heel veel , fantastisch toch? Om bij het verhaal te blijven we gingen op pad en direct was de omgeving al mooi en groen. Het was van natuurmonumenten en dat is altijd dik voor elkaar. De paadjes waren smal, zodat we regelmatig achter elkaar moesten lopen maar dat was totaal niet erg, kletsen deden we toch al genoeg.

Het was af en toe nog een beetje winters, hier en daar lag wat sneeuw wat toch weer een leuk gezicht was. Overigens waren wij blij dat die periode alweer achter ons lag, want een week geleden hadden we het steenkoud onder het wandelen en was het verschil in temperatuur behoorlijk.

Nu was er totaal geen klagen want later in de wandeling gingen de jassen open. We hadden koffie mee dus werd het tijd een bankje te zoeken voor de koffiepauze. Dat was goed geregeld hier op de route, al snel zat Henk in zn overhemd in de zon op een bankje aan de koffie hahaha. Na de pauze jas aan (ik had hem nog aan) en gaan met die banaan. Het was voor een zaterdag absoluut niet druk op de route. Ik denk dat we zeggen en schrijven 30 mensen hebben langs zien komen op gepaste afstand. Onderweg ook veel informatieborden over wat er zoal leefde in deze omgeving, Zo kwamen we langs een broedplaats waar 60 verschillende soorten vogels elk jaar komen broeden en een flamingo gebied. Helaas hebben we die niet gezien, maar dat deed niets af aan de route die was mooi. Het enige waar we wel een beetje teveel van hadden waren lange wegen, sommige wel anderhalve kilometer lang en die hadden we liever wat minder gehad. De volgende keer zal het weer anders zijn en met alle wandelingen die we gemaakt hebben zijn we weer vol van de volgende routes die we willen ondernemen. Het was ook vandaag weer een heerlijke dag. Snowy heeft het heel goed gedaan en heeft haar beloningen al gehad, want morgen mag ze weer haha. We hadden een voldaan gevoel en nu mogen we een lekker drankje en hapje en dan tot morgen.

 

Zondag 21 februari

Vandaag alweer de laatste wandeling, dan zit helaas het weekendje Winterswijk er alweer op. Henk heeft zich weer beziggehouden met de route die we gaan lopen, Dar komt helemaal goed. Wat zo lekker is, is dat dat we van te voren al weten dat we niet te lang met de auto onderweg willen zijn voor een wandeling. Ook vandaag is dat weer gelukt en moeten we maar 13 minuten rijden voor de start van de wandeling. Het worden niet zoveel kilometers als gisteren, omdat we nog een tijdje in de tuin willen zitten. Na een heerlijke nachtrust, uit de veren, wassen, aankleden en ontbijten. Na alles ingepakt te hebben gingen we op weg. Na 10 minuten rijden konden we de auto parkeren bij een eettentje. Deze was dicht dus er zou niemand komen om ons te zeggen dat we weg moesten, dus vanaf hier begon de wandeling. Zoals al eerder gemeld is de omgeving echt erg mooi, maar ook op deze wandeling was het weer veel rechte stukken. We begonnen de wandeling dicht bij de Duitse grens, bij het plaatsje Lichtenvoorde. Het was zeer afwisselend met akkers, boerderijen, houtwallen, bossen en statige herenhuizen. Dat maakte het niet saai ondanks het veel rechte stukken waren. Wat ik bijna vergeet te vertellen is, dat we een heus moeras hebben getrotseerd, ja echt waar! De route ging door een weiland, maar door het slechte weer was die ondergelopen en erg drassig.

We konden een andere route pakken, maar dat wilde we niet. Avontuur is avontuur dus gingen we op onderzoek uit. Met een paar natte schoenen, lekker soppen kwamen we toch daar waar we naartoe moesten. Na 2 uur gewandeld te hebben waren we terug bij het begin van de wandeling en waar de auto stond, dus inpakken en wegwezen. Op naar de tuin. Voor ons zit het weekend er bijna op. Morgen nog een wandeling in Duitsland ( misschien) en dan richting huis en ons verheugen op de volgende trip. We hopen dat jullie een leuke inkijk hadden in ons weekend en graag tot een andere keer.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on