Image Alt

Blog

2021-07 Pieterburen Groningen

Voor het eerst naar de wadden in Groningen in het pittoreske dorpje Pieterburen met  een dagje Schiermonnikoog. Is dit wat wij voor ogen hadden?

 

Een paar maanden geleden kwamen we een aanbieding tegen bij Groupon. Voor 175,00 all-in 2 overnachtingen, 1x diner en een overtocht (heen en weer gelukkig) naar Schiermonnikoog. We zouden verblijven in het hotel Waddengenot, wat een onderdeel is van Waddenweelde. Waddenweelde is een concern dat een Restaurant, café, een hotel en wat vakantiehuisjes runt.  Daarnaast hebben ze verschillende activiteiten, zoals wadlopen, midgetgolf en nog meer. De voorbereiding leerde ons dat de afstand naar Pieterburen net zo ver is als naar Zuid Limburg, dat viel tegen. Maar de vakantie begint altijd vanuit huis, dus dat maakte ons niets uit. Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt in Zoutkamp, een dorpje waar ze vroeger zout wonnen voor de handel. Eenmaal uit de auto en de kade op (is ook het enige) wilde we Zoutkamp wel eens verkennen. Dat heeft niet lang geduurd, het begon hard te regenen, dus snel een etablissement binnen gegaan. We konden op 1 hoog zitten en hadden een geweldig uitzicht over een deel van het Lauwersmeer. De kibbeling met koffie smaakte heerlijk.

Na niet al te lang rijden kwamen we aan in Pieterburen. We dachten dat Zoutkamp een dorp was, maar Pieterburen wint het met zijn ruim 100 inwoners. Na de auto weggezet te hebben hebben we ons aangemeld bij de receptie. Ik had een paar dagen eerder gebeld of het mogelijk was een tafel en 2 stoeltjes op de kamer te krijgen. De receptioniste gaf ons aan dat dit geregeld was, we kregen één van hun vakantiehuizen. Schrik niet, 240m2 met meerdere kamers en een volledige keuken. Dat is toch wat anders dan een hotelkamer van 20m2. Waddenweelde was begonnen de huisjes van bewoners uit Pieterburen op te kopen en te verhuren. Wat een ervaring was dit. In de avond lekker gegeten in het restaurant.

De volgende dag vroeg ontbijten (07.30) om bijtijds naar de boot bij het Lauwersoog af te reizen om de overtocht naar Schiermonnikoog te maken. Een boot waar meer dan 1000 mensen op kunnen. Allen met mondkapje op ivm corona. Eenmaal op het eiland aangekomen, stonden er bussen en taxi’s klaar. Maar dat hebben wij natuurlijk niet gedaan. Lopend op de dijk met een windkracht 6 was wel een belevenis. Het dorp met de naar ‘Schiermonnikoog-Dorp’ lag 3,7 km vanaf de boot, een 45 minuten lopen. In Het Dorp lekker een bakkie koffie gedaan en van daaruit het eiland verkennen. We hebben het westelijk deel gedaan. In de middag nog een lekker terrasje gepikt en daarna naar de boot. We hebben toch met elkaar 13,1 km gelopen, niet verkeerd dus.

De avond hebben we wederom van een heerlijk ontbijt genoten met hun plaatselijke triple van de tap en Ans een radler van Hoegaarden. Deze radler is toch minder dan de andere radlers. Amstel en een duits merk (weet de naam niet meer) zijn nog steeds de lekkerste op radler gebied. De volgende ochtend weer heerlijk ontbeten. Daarna zijn we gaan midgetgolfen. Dat was nieuw voor Ans. Het waren 18 holes en enorm leuk om te doen. Afgesloten met een kopje koffie en daarna richting huis. Al met al, we hebben ons goed vermaakt in het pittoreske Pieterburen.

 

Ans en Henk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on