Image Alt

Blog

2021-08 Baillamont Ardennen Belgie

Hallo daar zijn we weer. We gaan er een week tussenuit en waar gaat de reis deze keer naartoe? Naar de Ardennen. Henk heeft weer een fantastisch huisje gevonden daar en het kan niet anders als dat we ons weer gaan vermaken. Het is vandaag vrijdag 13 augustus en we maken ons op om te vertrekken. Alles is ingepakt en na nog een laatst blik in huis ter controle kunnen we vertrekken. In de auto wordt een mooie lijst met muziek opgezocht en zo kunnen we de reis aanvangen. Henk had berekend dat we er 4 uur over gaan doen, dat is prima want we hebben alle tijd van de wereld. Na een paar keer gestopt en gewisseld te hebben van de bestuurdersplaats kwamen we aan bij het huisje voor aankomende week. We werden allerhartelijks begroet door de eigenaresse en de rondleiding die ze ons gaf liet een soort van Hans en grietje huisje zien. Alles in het klein! heel knus. Het gevoel was direct goed dus hier gaan we het zeker heel leuk hebben aankomende week. Nu snel de koffers naar boven een welkomsfilmpje maken voor het thuisfront en daarna een drankje en een hapje voor ons zelf.

Het eten voor vanavond wordt een opwarmertje. Thuis een stampot andijvie met een gehaktbal gemaakt dus niet te veel tijd nu in de keuken maar opwarmen en eten. Na het eten natuurlijk een eerste kopje koffie in dit huisje en daarna een mooie avond in de tuin. Rond middernacht gingen we een drankje doen op ons balkon en waren verbaasd zo ontzettend veel sterren te zien, maar nog verbaasder dat we heel heel hoog  tussen de sterren zoveel beweging zagen. Nog nooit gezien. Het is natuurlijk wel zo dat je thuis niet op deze manier naar de sterrenhemel kijkt en daarom waarschijnlijk niet zoveel sterren ziet. Het was in ieder geval indrukwekkend. Wat nog veel indrukwekkender was dat we met onze neus in de boter vielen en vallende sterren zagen. Wensen werden er natuurlijk gedaan en nu maar afwachten haha. Het werd al met al behoorlijk laat voordat we besloten maar eens te gaan slapen. Tot  morgen.

 

Goedemorgen,

Een prachtige dag ligt er voor ons, we hebben goed maar kort geslapen en zitten nu gewassen,  aangekleed aan het ontbijt. Gisteren kwam de eigenaresse met een leuke wandelroute die we vandaag gaan lopen. Het is geen lange route maar dat maakt niets uit we gaan het zien. Nu nog een kopje koffie en de tas inpakken met wat eten en drinken en hopsake op naar wat nieuws vandaag.

We zijn terug van een hele mooie wandeling. Inderdaad niet echt veel aan kilometers gelopen maar de omgeving was zo ontzettend mooi dat we dat helemaal niet erg vonden. Het was stijgen en dalen, langs watertjes,door bossen, door modderpoelen, klimmen alles hebben we gehad. Echt een hele mooie wandeling. Uiteindelijk konden we 5.4 kilometers noteren in een behoorlijk langzaam tempo gelopen maar o zo mooi, geweldig genoten. De aankomende week beloofd wat als dit het begin is top top top. Henk ging een verfrisser halen onder de douche, ik ging de tuin in om een mooi plaatsje op te zoeken waar we wat konden drinken en misschien ook kunnen eten vanavond. Het plaatsje was zo gevonden en na een heerlijk drankje werd het tijd om ook de inwendige mens te verwennen. Ik bleef achter in de tuin en henk ging toveren in de keuken. Ik was heel benieuwd wat hij ging toveren. Na een klein uurtje geduldig te hebben gewacht werd mijn wachten beloond met een heerlijk diner. Jonge wat kan die man koken. Altijd maar weer iets lekkers op tafel en ook dat is genieten. Na het eten een kopje koffie, daarna relexen een top  dag was het. De avond is voor ons dus tot morgen.

 

Alweer dag 3 in de ardennen. Ook hier gaat de tijd zo voorbij. Na een goede nachtrust een kopje thee aan de keukentafel met de kaart voor ons om te kijken wat er nog meer aan wandelingen zijn in de buurt. Waarom weer een wandeling? Dat doen we graag als we weg van huis zijn en het weer zou van af morgen wat minder worden dus de kilometers kunnen we maar alvast gemaakt hebben, ja toch? Voor de verandering ga ik een poging wagen een wandelroute op te zoeken die we kunnen gaan lopen. Ik vond er twee, Henk keek of het haalbaar was om met de auto te gaan. We zeggen altijd dat als we gaan wandelen we dat zoveel  mogelijk zonder autotouren doen, maar lopend vanaf het huis. Het was niet te ver dus we gingen met de auto besloten we. Na het ontbijt was het zover. De spullen werden ingepakt met wat drinken en een paar bananen. Schoenen aan deur op slot en gaan met die banaan haha. De auto in en binnen 20 minuten waren we aangekomen bij de route. We konden snel de auto parkeren, nu was het een bordje met een kleurtje zoeken bij het begin van de route. Die konden we vinden bij de kerk dat was ook het begin. Het bordje was snel gevonden en ik zei dan ook tegen Henk daar is het bordje Henk we moeten die kant op. Zo gezegd zo gedaan. Onderweg was het de bedoeling die bordjes te blijven volgen, dat lukte natuurlijk en de route was ook mooi dus we hadden het naar ons zin. We konden wat sneller wandelen dan gisteren omdat het nu niet zo kronkelig was en niet door het bos. De weg was goed begaanbaar en daarom hadden we redelijk snel een aantal kilometers gelopen. Op een bepaald moment konden we het bordje niet meer vinden en waren de weg kwijt haha. Ik liep  de weg af om te kijken of ik het nog ergens op een paal of boom zag maar nee hoor niet meer te zien. Henk kwam met de oplossing en dat was de route overnemen en zelf verder een route te maken. Nu kom ik op een punt om iets te bekennen. In het begin bij de kerk zag ik een bordje met een kleur van de route die we moesten volgen zei ik ook tegen Henk, maar nu bleek dat Henk het al niet vertrouwde wat ik toen aangaf, maar lekker niets zei en zoiets had ga je gang maar. Waarom vertrouwde hij het niet? We moesten een bordje met rood wit volgen en ik muts die ik ben volgde oranje wit en hij liet het gaan de schat. In ieder geval zorgde Henk dat we weer bij de auto uitkwamen en bleek het ook nu weer een geweldige dag geweest te zijn. We hadden dicht bij huis een cafe of zoiets ontdekt en zijn daar de afsluiter gaan doen een lekker koel drankje. Daarna naar huis en het dranken uurtje voortgezet. We gaan zo eten en daarna lekker niets doen. Tot morgen.

 

Alweer een nieuwe dag en wel maandag. Na een aantal dagen mooi weer gehad te hebben is het vandaag een stuk frisser en regent het regelmatig. Je bent een wandelaar of geen wandelaar, wij wel dus we gaan straks toch echt naar buiten of het nu regent of niet. Eerst maar eens ontbijten en de spullen in orde maken die we mee willen nemen.

We hebben gegeten, het regent nog steeds zoals eerder gezegd gaan we toch een toertje doen. Frank had Henk gezegd dat als we in de buurt van Bouillon komen we zeker naar het kasteel moeten gaan. Dat was een leuk begin dus dat gaan we doen. Drinken in de tas, wat lekkers, Snowy mee en op naar Buillon. Het regende nog steeds toen we aankwamen dus de ‘ pluus’ mee  en kijken hoever we komen. We konden de auto makkelijk parkeren en gingen op pad. We liepen pal langs het water en werden een beetje beschermt door een boog van bomen. Verderop werd een soort van waterval zichtbaar dat bleek een waterkering te zijn. Het hoogte verschil van het water was best wel groot en het ging behoorlijk tekeer. Henk maakte een paar foto,s en we vervolgde onze weg. We liepen een grote parkeerplaats op en Henk ging daarom de auto halen om hem hier te parkeren. Zo gezegd zo gedaan. Intussen bleef het regenen maar dat kon ons niet deren we waren onderweg en deze dag is al mooi zelfs in de regen. Na een rondje dorp gedaan te hebben begon de weg een beetje te stijgen,  wij dus ook en kwamen we even later bij het kasteel uit. We konden een kijkje nemen binnen de muren maar helaas mochten er geen honden mee naar binnen dus ging dat niet door. Inplaats daarvan konden we dichtbij het kasteel een drankje doen in een leuke tent. Het was inmiddels droog en we konden lekker even de mensen bekijken die er rond liepen. Daarna in de benen en de stijle weg maar dan dalend naar beneden en rondkijkend naar de mooie plaatjes die je dan ziet op weg naar een rondgang smalle straatjes enzenz. We hadden al gezien dat er waterfietsen lagen en we hadden ineens het idee te gaan waterfietsen haha zie je ons al in de waterfiets? Na een kleine rondgang door de malle straatjes kwamen we bij de fietsen uit. Uiteindelijk hebben we het niet gedaan omdat er geen plaats voor Snowy was. Geen man overboord we hadden al een leuk tentje gezien waar we iets konden drinken. Het was zeker een leuk tentje en erg druk. De meeste mensen zaten buiten op het terras, maar Henk zag een leuk hoekje en daar gingen we zitten. Ik moet zeggen dat we nog nooit in zo,n leuk apart hoekje hebben gezeten. Het was heel klein, wel binnen maar echt groter dan voor 2 personen was het niet. Als je iets wilde bestellen ging er een schuifraam open en kon je je bestelling doorgeven. Daarna ging het raam weer dicht en als de bestelling kwam ging het raam weer open en kon je het aanpakken. Zo apart we hebben genoten daarbinnen. Niet alleen genoten want we zaten net binnen toen het begon te hozen echt een vreselijke bui. Je zou maar op een paar fietsen op het water ronddobberen haha, nou mooi niet! Dit was super maar het werd tijd naar de auto te gaan en richting huis. Veel kilometers hebben we niet gemaakt, maar dat is totaal niet interessant dit was een fantastische dag. Nu op naar huis lekker eten een fijne avond eraan vastplakken en bedenken wat we morgen gaan doen. Dus tot later doei.

 

Goedemorgen op deze dinsdag. Heerlijk geslapen even een kopje thee en daarna weer een heerlijk ontbijtje dat Henk altijd zo lekker klaarmaakt. Natuurlijk eerst Snowy uitgelaten en het verbaast steeds weer dat ze zo goed haar weg weet te vinden. Ze heeft al voor de deur in de zon gelegen, dat gaat prima nu ligt ze op  een stoel bij ons in de keuken. Als ze toch eens wist dat we straks weer een eind gaan lopen haha, blijft ze voorlopig slapen. Nee hoor ze loopt altijd de kilometers die wij ook lopen en daarna ligt niet alleen zij maar wij ook met een hapje en een drankje bij te komen. Nu ik het daar over hebt. Niet ver hier vandaan hebben we een leuk tentje ontdekt waar we al snel besloten de dag af te sluiten met een drankje. Dat doen we nu elke dag en dat is hartstikke leuk. De mensen herkennen ons al en voordat we iets vragen staat eigenlijk het drinken al klaar. Dat is leuk om te zien, helaas bestellen we elke dag iets anders dus haha toch leuk hoor!

Vandaag besluiten we in de buurt te blijven van het huisje dus zoeken we een wandeling die we kunnen maken. Eerst eten dan drinken en wat lekkers mee in de rugtas en Snowy aan de riem en hop in de benen.  Ook hier gaan de wegen op en neer in hoogtes en soms voel ik me net een hijgend paard, maar we komen toch altijd daar waar we naartoe willen dus we zijn benieuwd wat deze dag ons brengt. Wat wij het leuktste vinden is niet altijd op de weg lopen maar in het groen. Dat kan een weiland zijn dat kan bos zijn noem maar op van alles eigenlijk. Dus nu ook op zoek naar goen. We liepen over een weiland die later uitkwam in het bos. Nu was dit niet zomaar een bos, het was heel stil en donker. Normaal kijk je langs de bomen heen het bos in, nu kon dat niet het was stikdonker. Henk ging poolshoogte nemen en vond het niet alleen donker maar er was geen geluid te horen, zelfs geen vogeltje of zo. Ik wilde dat ook horen (of niet) en vond het ergens een beetje eng, zo stil! We liepen verder en konden later een “ gewoon” bos in met kronkel paadjes en zo. Ik liep achter Henk omdat het vrij smal was en “ja”  hoor wat gebeurd er!!!! Het gebeurt wel vaker met mij, ik vind het altijd zo leuk de paus na te doen als hij uit het vliegtuig stapt. Want wat doet hij dan?  hij kust de grond waar hij op loopt. Ik dus ook haha alleen niet vrijwillig er lag een takje die iets omhoog stak en natuurlijk moet ik daarover vallen. Op de beide knieen. Handen in het natte groen en een vieze broek en daar lag ik weer eens. Verder was er niets aan de hand, maar ik voelde me weer eens zo oenig. Henk heeft nooit dat soort ongelukjes (gelukkig maar) maar ja er zijn ergere dingen. Nu was het opstaan en verder gaan. Het werd een hele leuke wandeldag en zoals ik al eerder zei de afsluiting was in het leuke tentje dicht bij huis. Daarna de rest van de dag volgemaakt in de zon voor de deur en in de tuin. Een gezellige avond erachter aan, naar bed, dromen over de afgelopen dag en morgen weer een verhaal, tot dan.

 

Jonge jonge het is alweer woensdag, het gaat weer zo snel allemaal. Ook vandaag besluiten we in de buurt te blijven en een wandeling te maken. We hebben er zin in, zeggen wel tegen elkaar dat het niet echt een lange wandeling hoeft te worden. We gaan zoals elke morgen eerst een ontbijtje doen de boel inpakken en kijkend naar het weer gaan we zien waar we terecht komen. Wel hadden we zoiets van laten we bij het tentje uitkomen waar we wat drinken. Dus eigenlijk de wandeling zo doen dat we daar uitkomen. Goed plan. Henk zorgt altijd voor de mooiste routes dus dat komt zeker goed. Na het bekende werk gingen we op pad met frisse moed! Ook vandaag weer bergje op bergje af glijden hier glijden daar. Het had best wel veel geregend vandaar dat het op sommige plekken behoorlijk glad was en we soms het idee hadden met een overlevingstocht bezig te zijn. Fantastisch van alles zat er in deze wandeling. Van alles zei ik toch he, ja van alles. Het volgende gebeurde ook vandaag weer. Doordat het glad was moest je opletten waar je liep. We liepen in een bosrijke omgeving (behoorlijk glad af en toe) toen we een bruggetje over moesten, nou ja bruggetje!! In ieder geval een paar planken omdat er een waterpoeltje onder lag. Henk ging er met Snowy overheen zoals het moet en hij altijd doet. Ik stapte op de plank en gleed er direct van af zo het water in. Wat ik dacht schrijf ik niet op maar het mag duidelijk zijn dat ik niet echt blij was. Henk wilde terug naar huis omdat ik tot boven m,n enkels nat was en het niet fijn voor me vond zo de wandeling af te maken. Ik vond het niet leuk de wandeling af te breken, dus na overleg besloten we door te gaan. Het was niet echt lekker lopen, maar ach ook dat went! We hadden in het begin van de wandeling gezegd dat het geen lange zou worden maar al met al werd het een wandeling van ruim 13 kilometer. Dat was een behoorlijke rit geworden en wel een lekker drankje gedaan in ons afsluit tentje. Top dag!! Nu warme voeten halen onder de douche en een warme avond, tot morgen.

 

Goedemorgen

Vandaag de laatste wandeling plannen, want dan zit het er alweer op. Morgen richting huis.

We gaan eerst rustig ontbijten, een koffie erbij, eitje en sinaasappelsap, krantje proberen te lezen. Dat is nog steeds niet gelukt omdat de wifi de meeste tijd niet werkt en we gaan kijken waar we naartoe gaan vandaag als wandel afsluiter. Na de “  machine”  weer energie gegeven te hebben, gaan we vandaag richting de Belgische grens naar de Ferme Jacob. Inmiddels zijn we onderweg, maar zulke slecht begaanbare wegen hebben we nog niet eerder gehad. De wielen rammelen er zowat onderuit en een lekke band is niet ondenkbaar. Het is niet echt leuk dus besluiten we terug te keren naar een betere weg om dat soort zaken te voorkomen. Niet veel later konden we auto parkeren bij de Ferme Jacob en een wandelroute uitzoeken. Het blijkt dat je via trappen in de Ferme Jacob helemaal naar boven kan gaan en je daar dan een prachtig uitzicht hebt over Frankrijk. Dat moet echt een fantastisch gezicht zijn. We hadden beiden zoiets we gaan Frankrijk wel van een plaatje bekijken, het was niet een klein beetje hoog die Ferme Jacob, het was behoorlijk hoog en dat is zonder meer al niet aan mij besteed en wat denk je van al die treden dan. Dat ga ik gewoon niet redden en het moet wel leuk blijven. Henk zag het ook niet zitten dus dat was gauw klaar. We gingen de elfenroute lopen van ruim 8 kilometer. Het klonk erg goed een elfenroute, dus dat moest een makkie worden toch? Het werd een hele mooie route, we kwamen de elfen op bordjes ook veel tegen, maar de elfjes maakten er wel een sport van de mensen die die route lopen het niet zo makkelijk te maken haha. De ene keer lekker ontspannend wandelen in een prachtige omgeving de andere keer een overlevingsroute met moerassen, uitglijden, goed opletten, stijgen, dalen, ja die elfen hadden er zin in. Op een bepaald moment stonden we in een moeras. Blijkt daar een lang verhaal aan te zitten en de legende is dat er paarden verdronken zijn in het moeras. Als je eenmaal in het moeras zit of valt of wat dan ook kom je er niet meer uit en zo zijn er paarden verdronken en wat nog meer??? Dat vertelt het verhaal niet. In ieder geval zaten wij nu ook in het moeras, maar gelukkig voor ons had men een brug net boven het moeras gebouwd en konden we daar over naar veilige grond. Dat duurde wel even want het was niet zomaar een brug maar een brug van 100den meters. Ergens was ik wel blij dat ik er overheen was, Henk had al die tijd Snowy in z,n armen gehouden. Vaste grond was heel welkom! Al met al ook vandaag weer een mooie dag en na een drankje als afsluiter in dat tentje richting het huisje, napraten, luieren, douchen en zorgen dat morgen alles weer opgeruimd is in huis en de koffers gepakt om met een voldaan gevoel terug te gaan naar huis. Alweer de volgende reis plannend. Tot de volgende keer.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on