Image Alt

Blog

2022-01 Robins Nest Ermelo

Vrijdag 21 januari

Vandaag gaan we weer op pad. Het heeft even geduurd, maar nu is het zover en we hebben er zin in. De reis gaat naar Ermelo, Henk heeft een leuk huisje gevonden voor dit weekend. Als het weer meezit, wordt het in ieder geval een stukje wandelen op zaterdag en zondag.  We gaan eerst langs een familie, waar we vorig jaar via marktplaats een bed ombouw hebben gekocht. We hadden destijds een bos bloemen meegenomen, omdat het gratis op te halen was. Een dag later kregen we een berichtje dat de bloemen al slap waren gaan hangen. Dat was wel erg snel dus beloofden we een nieuw bosje te brengen. Het is een plant geworden en vandaag is het dan zover de mensen de langverwachte plant te brengen. Inmiddels zijn ze verhuisd dus zijn we ook een beetje benieuwd waar ze naartoe verhuisd zijn.

Inmiddels zijn we op weg na een lekker ontbijtje, heerlijk gevoel hoor ondanks de corona weer even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.

We hebben de plant gebracht, de woning bekeken en een lekker kopje koffie gehad met een heerlijke “Veluwse koek” en gaan nu op weg naar onze vakantieplek. Daar aangekomen stond de eigenaar nog het toegangshek te repareren, niet veel later stonden we met de beide eigenaren in het huisje. Er werd van alles uitgelegd, maar op onderzoek uitgaan doen we natuurlijk ook altijd zelf nog en nu dus ook. Een fijne bijkomstigheid was dat er een vleugel (piano) stond. Dat wisten we al en, ja daar moet dus iets mee gedaan worden dit weekend. Dat wordt een eigen compositie van Henk met door ons beiden een zelfgemaakte tekst. Hilarisch gaat dat worden voor de volgers van ons.

We besloten na een filmpje gemaakt te hebben van het huisje naar het dorp te lopen. Dat is een kilometer of zo hier vandaan dus ‘eitje’

Na een rustige avond, wel een vraag aan de eigenaren de kachel hoger te zetten zijn we gaan douchen en slapen met de wandeling van morgen al in ons hoofd. Voor nu welterusten.

 

Zaterdag 22 januari

Goedemorgen op deze frisse ochtend. We gaan een ontbijtje doen, klaargemaakt door Henk en de rugtassen inpakken, wandelschoenen aan kijken wat we nog meer moeten meenemen en foetsie het huisje uit. Henk had alweer een prachtige plek gevonden om te gaan wandelen, dus nu is het alleen nog maar genieten van de omgeving en van elkaar. We zijn een wandeling gaan maken in het Leuvense bos wat 837 hectare groot is. Dat gaan we niet lopen haha, maar je weet maar nooit. Het gevoel van eindelijk weer de wandelschoenen aan, was onbeschrijflijk zo fijn. Het bos was nog redelijk kaal natuurlijk, maar toch was er genoeg te zien en wat we nog nooit eerder hadden gezien was een kleine kudde galopperende edelherten die op een kleine afstand van ons langs renden. Daar ging ons gesprek daarna natuurlijk over en ook over zwijnen en andere bewoners van het bos enz. Het werd een heerlijke wandeling en eenmaal thuisgekomen stond een drankje en hapje al snel klaar. Al met al een heerlijk begin van een fantastisch weekend, voor nu een fijne avond gepland en tot morgen welterusten. Henk gaat morgen het verhaal afmaken.

 

Zondag 23 januari

Het huisje waar we in zitten is zo’n 55m2 groot. Dat is minder dan we gewend zijn, maar dat wil niet zeggen dat het niet gezellig is. De grote pluspunten van dit huis zijn de ligging (in een wijk van Ermelo met huizen op grote oppervlaktes). Dit huis was tot voor kort een aanleunwoning voor de ouders, zodat de kinderen er voor hen zijn. Nu wordt de woning gebruikt als vakantiewoning. Een ander pluspunt is een volledige inventaris van de keuken en voor Henk als hobby-kok is dit dus geweldig. Ook de matrassen waren van goede kwaliteit. Dan natuurlijk een goede tv met Netflix mogelijkheid, de vleugel en een grote tuin waarin je met goed weer heerlijk kan vertoeven. Een klein minpuntje is de verwarming, deze kon je niet zelf regelen. Maar een appje naar de eigenaar en de verwarming werd hoger gezet, overal is een oplossing voor.

Na een heerlijk ontbijt (veel te veel) zijn we wederom op pad gegaan. De wandelschoenen aan en we zijn vertrokken naar camping “In de Rimboe”, zo’n 7 minuten rijden. Van daaruit zijn we vertrokken. Via het bos richting de Ermelosche heide. Op de heide kwamen wij nog een kudde schapen (ooien) tegen met een schapenherder (of hoeder?) die met zijn hond (collie?) de schapen goed wist te drijven. Een klein nadeeltje van deze heide was dat er kris kras over de heide een mountainbike route was, dus heerlijk rustig lopen met Snowy ging niet. Dan maar via de rand van de heide richting de “Schaapskooi”. Dit gebouw is volledig gerenoveerd. De drachtige schapen stonden binnen en de rest buiten. Gelukkig was er een bijgebouw waarin ze “koffie to go” aanboden en we hebben ons heerlijk verblijdt met warme chocomel.

Van daaruit zijn we achter diverse campings (De toverberg, De Kriemelberg en Het Vossenhol) door het Indianenbos gelopen. Dit was wel een dingetje, ik ben niet snel bang, maar wel altijd op mijn hoede. In het bos waren drassige stukken grond en we zagen het al, heel veel “zwijnen plekjes”. En als je dan nog een keer door een donker bos loopt, dan ben ik zeker op mijn hoede. Snowy maar in mijn armen en goed lettend op Ans. Ik was weer op mijn gemak toen we dit stuk konden verlaten.

Met “borreltijd” waren we weer terug bij het huisje Robins Nest. Nu was het tijd om ons pianonummer op te nemen en te verspreiden via de groepsapp. Een foto van dit nummer zetten we hieronder. We hebben hier leuke reacties op gehad. Tijdens de borrel hebben we terug gekeken op deze geweldige dagen. We besloten terug te gaan naar deze geweldige plek, maar dan langer. Dat wordt dan altijd wel een uitdaging, want we hebben nog 6 vakanties te gaan. Het is gelukt, in overleg met de eigenaar konden we een boeking maken van 20-27 juli en onze 7e vakantie is een feit. Geweldig toch.

’s Avonds hebben we onze serie “Manifest” via Netflix afgekeken (2e seizoen). Er is nog een 3e seizoen beschikbaar, maar nog niet op Netflix, dat is dus even afwachten. Ingeborg kan hier misschien wat in betekenen.

Maandag 24 januari

De dag van vertrek is altijd bijtijds opstaan. Maar voor een lang weekend hebben we niet zoveel mee, dus het inpakken was ook zo gebeurd. Na een mooi afscheid en een “tot ziens” van Jan en Anneke zijn we richting huis gereden.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on