Image Alt

Blog

2022-03 Vakantiehuis aan de heuvel in Melderslo

Maandag 7 maart ‘22

De weken zijn omgevlogen. Nu zijn we de spullen in orde aan het maken om mee te nemen naar ons volgende vakantieadres. Het wordt deze keer heel wat meer spullen meenemen of inslaan, omdat de kinderen van Henk en de kinderen van mij elkaar voor het eerst gaan ontmoeten. Het zal een druk weekend worden 10 mensen in een huis. Gelukkig had Henk daar natuurlijk op gezocht en een mooi huis gehuurd voor met z’n allen. We hadden besloten om de boodschappen in een dorp bij het huurhuis te kopen, dat scheelde een heleboel ruimte in de auto. Na en lekker ontbijt konden we de deur achter ons op slot doen en een start maken met de vakantie. Na een kleine twee uur kwamen we bij het huis aan. De eigenaresse stond ons op te wachten en ging ons voor naar binnen om het een en ander uit te leggen. Daarna was het zoals we altijd doen zelf op onderzoek uit gaan. Het gaf een wauw gevoel om dit alles te zien. Keurig verzorgd en alles was er waarvan je zou denken dit heb je nodig. We hebben een filmpje van het huis gemaakt en doorgestuurd naar de groep. Dat doen we trouwens ook altijd. We waren zo druk met het filmen dat we niet in de gaten hadden dat met het doorsturen een deel van de film ontbrak. Bleek achteraf de film te lang te zijn om in z’n geheel door  te sturen. Toen we in huis zo’n beetje alles opgeruimt hadden, zijn we op pad gegaan om bij Lidl en  Albert Heijn boodschappen voor het familieweekend in te slaan. Een volle kar zoals vandaag hadden we volgens mij nog niet eerder gehad, maar ja zo’n weekend ook niet! Thuisgekomen alles ingeruimd, toen was het tijd om voor het eten te zorgen en een filmpje kijken. Morgen zien we verder en zal als het weer het toelaat een wandeling zeker op het programma staan. Voor nu sluiten we de dag af met een welterusten en tot morgen.

 

Dinsdag 8 maart’22

Zoals beloofd, daar zijn we weer en een hele goede morgen. Het weer ziet er prachtig uit. Het is alleen behoorlijk fris. Eerst maar een ontbijtje, daarna plannen we wel wat we gaan doen. Dat we naar buiten gaan staat, waar naartoe, gaan we na het ontbijt bekijken. We hebben samen op de kaart gekeken hier in de buurt en er zijn een aantal wandelingen die ons leuk lijken. We gaan niet met de auto maar lopend hier vandaan en maken zelf een route {lees Henk} Nu tassen inpakken wat eten en drinken mee, Snowy natuurlijk ook. Tot later!

Het weer is mooi maar fris gebleven. Dat heeft ons niet tegengehouden een wandeling te maken. Dit alles in de buurt van het huis. We konden op deze manier ontdekken dat er niet heel veel bos is, maar genoeg groen om het naar de zin te hebben. Henk heeft leuke foto’s gemaakt die uiteraard op de website in dit verhaal geplaatst worden. Onderweg koffie gedronken, een banaantje genuttigd en genoten van de omgeving. We hebben al gelezen dat het morgen een aantal graden warmer zou zijn, dus wie doet ons wat. Het ziet er prachtig uit. Nu gaan we nog even in de tuin zitten al is het met vest aan. De kok is ook met vakantie dus voor deze week maken we het heel gemakkelijk. Geen echte maaltijden maar dingen zoals een broodje, toastje met wat lekkers, pindaatjes ach jullie kennen dit wel het klinkt zeker bekend. Vandaag zit er op. De rest van de dag maken wij samen vol dus tot morgen!

 

Woensdag  9 maart

Wat een geweldig weer was het tot nu toe. De wind was wel steeds koud, maar vandaag zijn we begonnen met een overgoten dag met mooi weer. De wind is vandaag weinig (kracht 2) en in het zonnetje was het toch heerlijk vertoeven.

Vanmorgen hebben we besloten naar het natuurgebied Schuitwater te gaan. Dat was geen verkeerde keuze. Na 4 minuten met de auto waren we al ter plekke. Het was best een groot natuurgebied. Alles stond in het teken van waterbeheersing, geweldig met veel diversiteit aan natuur. Zo kwamen we prachtige natuurpaden tegen, maar ook hei. Wat mij bijzonder leek, waren de meertjes binnen dit heide gebied.

We hebben niet veel gelopen (7 km), maar wat we gelopen hebben was zeker de moeite waard. Het was een stilte gebied. Met Snowy was dit moeilijk vol te houden, maar stil was stil, een geweldige ervaring was dit.

We vertrokken ongeveer 12.00 uur en waren 14.30 weer terug. Niet voor niets, want door het mooie weer konden we nog lekker de rest van de middag buien in de zon vertoeven. Met een drankje en een hapje erbij was dit super. We zouden soep gaan eten, maar ter plekke besloten we dit toch niet te doen en het bij heerlijke pinda’ en toastjes te houden.

 

Donderdag 10 maart

Het was wat fris bij de start van de dag. Na een heerlijk ontbijtje hebben we kort de krant gelezen, maar daarna hadden we de plannen alweer gemaakt. Dit keer zou het een korte wandeling worden richting Melderslo (vanuit het vakantiehuis 2x links) en dan door naar de dorpsstraat (zo noem ik het maar) dat bij linksaf richting de kerk gaat. Wat ons opviel is dat de kinderen uit school (gelegen naast de kerk) best wel veel heerlijk kindergeluid maakten. Zij kwamen denken wij terug van een wandeling zingend richting school. Een fijn gehoor was dit

We hebben rondom de kerk gelopen. Aan de rechterkant lagen wat kleine huisjes die op de kerk keken. Wat ons opviel is dat het allemaal huisjes waren die niet ouder zijn dan een 20 of 30 jaar. Het leek wel allemaal gesloopt te zijn en opnieuw opgebouwd. Een paar dagen later zijn we de kerk in gegaan en zagen daar oude foto’s hangen. Op het moment van bouwen van de kerk stonden er geen woningen rondom. Wij denken dat in die tijd de kerk was gebouwd ten behoeve van de vele boerderijen. Als je ziet hoe groot de kerk niet is ten opzichte van het aantal inwoners (nu ongeveer 2500). Het zal waarschijnlijk destijds bekostigd zijn door de boeren.

We wilden die dag nog even de kerk binnen gaan, echter er kwam een rouwstoet aan en wij vonden het dan ongepast om een kijkje te nemen.

Daarna de dorpsstraat (heet overigen de Vlasvenstraat) verder doorgelopen en overgestoken (over de Daniëlweg) om verder de Eikenbosserdijk op te gaan. Een leuke wandeling, waarbij wij op een gegeven moment een koe tegenkwamen die net een kalf had gebaard. De navelstreng zat er nog aan, een mooi en teder gezicht.

Eenmaal bij het vakantiehuis weer aangekomen zijn we heerlijk buiten in het zonnetje gaan zitten.

 

Vrijdag 11 maart

Dit is de dag dat de kinderen gaan komen voor een weekend. We kijken er naar uit. In de ochtend hebben we nog de laatste boodschappen gedaan. Al met al was dit best wel een gecoördineer. Je wilt niet tekort komen, dus dan ontkom je er niet aan om extra in te kopen met dien verstande dat je altijd teveel hebt. Daar is maar 1 oplossing voor, zoveel mogelijk verdelen.

Tussen 17.00 en 19.00 hadden we afgesproken. Zodra men de A73 af ging werden we gebeld en konden we hen onthalen bij de oprit. De eerste avond was best een beetje spannend, de kinderen van Ans en mij konden elkaar niet, maar het liep perfect. Iedereen deed waar hij of zij zin in had. Niet was verplicht.

 

Zaterdag 12 maart

We hadden afgesproken om 10.30 gezamenlijk te ontbijten. Henk had een inventarisatie gedaan hoe men het “eitje” wilde hebben: hard, half zacht, zacht of gebakken op de manier van Henk. Nou dat was niet tegen dovemans oren gezegd.

Na het ontbijt ging iedereen weer zijn eigen gang. De één ging boven spellen doen, de ander gamen en anderen lekker relaxen. Wij besloten te gaan sjoelen. De sjoelbak naar beneden, sommigen uitdagen en hatseflats, we hadden een competitie.

In de middag gingen de meesten een lekker stukje wandelen, zo ook wij. Dit keer een kort rondje via Melderslo richting de Kasteelse bossen en weer terug. We hebben leuke dingen gezien. Bij terugkomst hebben wij het diner voorbereid in de vorm van 2 plaatgrillen. Zeer geslaagd.

De avond stond in het teken van een gezamenlijk spel, namelijk “30-seconds”.  Twee teams van 4 personen die proberen te winnen. We hebben enorm gelachen en daar gaat het om.

 

Zondag 13 maart

Het weer kan niet meer stuk. Ook vandaag weer 16 graden. Wat mij opviel is dat de gebakken eitjes van Henk bij het ontbijt toch wel in de smaak vielen. De verhouding van gebakken eitjes en de gekookte eitjes was precies omgedraaid. Daarna heerlijk in de tuin relaxen. Ook in de middag weer heerlijk gewandeld. Vandaag liepen Frank en Diana mee met ons. Was gezellig en we hebben dezelfde route van gisteren gewandeld, maar dan andersom.

Later in de middag ging iedereen weer richting huis. Het was een geslaagd weekend en wij kijken hier graag op terug. Alleen jammer dat er door anderen zo goed als geen foto’s zijn gemaakt, waardoor Ans en ik geen herinneringen van dit weekend hebben waar wij op staan.  Wij hadden graag iedereen nog een herinnering willen aanbieden in de vorm van een fotoboek. Maar helaas.

Na het uitzwaaien van iedereen hebben wij nog een heerlijk rustig avondje voor de televisie gehad en zijn bijtijds naar bed gegaan om de volgende dag de auto in te pakken om richting huis te gaan.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on