Image Alt

Blog

2022-04 Landgoed Marquette Heemskerk

Onverwachts zijn we 2 dagen naar Heemskerk gegaan om van daaruit mooie wandelingen te maken. Een mooie omgeving met een geweldige hotelbeleving, althans dat hoopten wij.

 

Wij hadden eerst een weekend gepland in Loenen op de Veluwe, echter dat moesten we annuleren.  Wij zijn uitgeweken naar een Heemskerk en vonden via Booking.com een leuk hotel. Het hotel heet Marquette en zijn gesitueerd op het grote landgoed Marquette. Op dat landgoed stond ook een mooi landhuis. Dus je zou zeggen een bijzondere beleving.

De vrijdag zijn we bijtijds vanuit Almere vertrokken. Het was 1 april, de eerste dag dat de brandstofprijzen met 17 cent naar beneden gingen. Dus ons kennende wilden we natuurlijk niet de dag ervoor gaan tanken en zochten het goedkoopste tankstation uit dat op de route naar het hotel lag. Nou, dat hebben we geweten zeg, we hebben een half uut in de rij gestaan, iedereen dacht daar natuurlijk hetzelfde over. Vertrekken naar een andere pompstation was ook geen optie, want dat zouden we niet meer halen. Dus “ons bien sunig” kwam dan nu niet goed uit. Het is niet anders, we hebben ons in de auto wel vermaakt.

Wij kwamen ongeveer 14.00 uur aan op het landgoed. We hebben voor het inchecken het landgoed bekeken, naar het landhuis gewandelt en van binnen bekeken. Eén en al luxe. Mooie olieverfschilderen uit de vorige eeuwen hingen aan de muur. De ruimtes kan je reserveren voor etentjes, gelegenheden en trouwerijen. We keken onze ogen uit. Dit belooft wat in het hotel.

Na het loopje op het landgoed hebben Ingecheckt en de koffers naar de kamer gebracht. Daarna heerlijk een drankje genomen in de bar.  We waren de enige, terwijl de barjongen aangaf dat het hotel druk bezet was. We hebben een leuke conversatie met deze jongen gehad. Bij de entree van de bar stond: “proef onze lokale speciaalbieren”. Nou dat is wat voor Henk natuurlijk. De barjongen meldde dat hij alleen 1 biertje had die Henk niet lustte. Vreemd eigenlijk. Daarna op naar de kamer en lekker ontspannen. En ja, toen begon de ellende.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de ramen konden we niet doorheen kijken, de kamer lag vol met stof, de afzuiger in de badkamer deed het niet, waardoor er geen afvoer van nattigheid was en de geurtjes van de grote boodschap bleven hangen. Het meest erge was dat er een verdieping hoger verbouwd werd. Veel rumoer, zagen timmeren etc. Al met al, na dit aangegeven te hebben bij de receptie, zijn we aan het diner begonnen. Aangekomen bij de bar (het was dezelfde ruimte), kwam de barjongen direct naar ons toe, hij had nog een 2e speciaalbiertje gevonden. Het is toch niet te geloven, maar ja, tijdens het diner wil Henk toch liever een wijntje. Het diner zelf was ook om niet naar huis te schrijven. Voor 29,95 een 3 gangen diner. Een klein voor- en nagerecht. Het hoofgerecht was alleen een klein stukje zalm. En dan komt het, als je groente of frites wilde hebben, moest je daar extra voor betalen. Dit hebben wij nog nooit meegemaakt.

Al met al, de volgende dag met uitchecken hebben wij toch alle minpunten aangegeven. Op dat moment waren ze ook aan het verbouwen. Zelfs de manager ging zich met het gesprek bemoeien. Wij hebben aangegeven dat dit toch een negatieve recensie gaat worden, en dat zij ons best tegemoet konden komen. Het enige was een kopje koffie met gebak. Dat hebben wij niet aangnomen, want we wilden graag een stuk lopen naar het strand van Heemskerk. Dit werd een mooie rit van 13 km door stukken bos en duinen om daarna het strand te bereiken. Dit maakte onze ervaring van het hotel goed. Wat een mooie omgeving is dit toch. Rond 16.00 uur waren we terug bij het hotel waar de auto geparkeerd stond. Daarna vertrokken naar huis. Dat kwam mooi uit, want we hadden om 17.00 bij Joke en Harry afgesproken.

We hebben direct de volgende dag een klacht neergelegd met de bijbehorende foto’s als bewijs. Na een week niets gehoord te hebben, kregen we bericht. We konden op hun kosten nog een keer overnachten, nadat de verbouwing achter de rug was. Ans heeft met een aantal aanvullende vragen vragen zoals wanneer, incl ontbijt etc. gesteld. Daarop hebben wij na 2 weken nog niets vernomen. Het blijft vreemd, maar we wachten met spanning af.

 

Ans en Henk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on