Image Alt

Blog

2022-05 Zorgvlied Drenthe

Zorgvlied, een klein gehucht vlakbij het Drents Friese Wold op de grens tussen Friesland en Drenthe bracht ons mooie herinneringen

 

Reeds in Januari 2022 geboekt, een bungalow op het park Het Drentse Land. We waren hier vlakbij eerder geweest, namelijk in januari 2021 in het plaatsje Wateren, nog geen 2 van het dorpje Zorgvlied vandaan. Destijds waren we daar een week, middenin de sneeuw. Het was nu de bedoeling een ander gedeelte van Drenthe te verkennen en dat is zeker gelukt. En als we nu het verschil zien van jaargetijde, weet je niet wat je beleeft. Wat een verschil zeg.

 

Vrijdag 6 mei

We vertrokken vanuit Huizen en voor de 2e keer zonder boodschappen. Ik mag wel zeggen dat dat een gerust gevoel geeft. Henk had voldoende voorbereidingen getroffen, zodat we op de heenweg eerst een stop doen in het plaatsje Noorderwold. Daar had je een kringloopwinkel en de Lidl vlakbij bij elkaar. Dus wat wil je nog meer.

De kringloop bracht ons tot een paar kleine aankopen (kop en schotels). Het was een grote winkel waarbij alles goed gesorteerd was. Prettig om door heen te lopen. Daarna op weg naar de Lidl voor de nodige boodschappen dat weekend.

Om 14.00 kwamen we aan bij het park. De auto op het centrale parkeerterrein, daarna zonder bagage eerst het huisje opgezocht. Het was keurig geregeld, via een code konden we het huisje binnen. Het was een knus huisje met 6 slaapplaatsen, maar voor 6 personen vonden wij het leefoppervlak wel wat klein. Maakt ons niet uit, we zijn toch met z’n tweeën en voor ons ruim genoeg. Er was naast het huisje een privé grasveld omgeven door bomen en struiken van wel 30×40 meter met een zitje en ligstoelen. Daarna heb ik de auto opgehaald en bij het huisje geparkeerd. Alles op zijn plek gezet en het was tijd voor een borrel in de tuin, want het was mooi weer.

Op het park was ook een Engelse pub, nou dat is voor ons zeker wat, want wij zijn fanatieke kijkers naar het programma “Droomhuis op het platteland”. Eenmaal in de pub waren wij de enige personen en de eigenaar gaf aan dat er nog geen tapbier of speciaal bier te verkrijgen was, dat was jammer, maar het was niet anders.

 

Zaterdag 7 mei

Na een goed ontbijt met een inkijkje in de zaterdagkrant, zijn we vertrokken met de auto naar Het Drents Friese Wold. De auto hebben wij gezet op een parkeerterrein van Natuurmonumenten. Ter plekke hebben we “de gele wandelroute” gevolgd. We kwamen langs fantastische vergezichten en bijzondere plekjes. Dwars door een begrazingsgebied en ja hoor, onderweg kwamen wij een bizon tegen die midden in het bos aan het grazen was. Tot op 5 meter afstand stonden wij er vandaan. We moesten er langs en dat zou betekenen dat er nog maar 2 meter tussen zat. Dat risico hebben we niet genomen en hebben een omweg gemaakt. Het was een leuke ervaring.

Eenmaal weer bij de auto aangekomen, wilden we graag wat drinken. Dat hebben we gedaan in het dorpje Diever. Een klein dorp, maar met voldoende uitbaters om een lekker terrasje te pakken. Ter plekke hebben we ook een lekker boerenijsje genomen, smullen maar. In totaal hadden we vandaag ruim 11 km gelopen.

In de avond lekker tot rust gekomen bij een televisie programma en hebben gekeken naar de film (via onze mediaplayer) The Final Countdown. Een echte aanrader.

 

Zondag 8 mei

Dit keer hebben we besloten om direct vanuit het huisje te gaan lopen richten het Doldersummerveld. Ter plekken hadden we een uitkijktoren, dat was onder andere ons doel. Eenmaal uit het dorpje Zorgvlied, de weg oversteken en lopen maar. We kwamen langs het “Boskefé Kobus”. Dat zag er gezellig uit en hadden het voornemen op de terugweg hier een drankje te doen.

Dwars door het bos kwamen we mooie uitzichten en wetenswaardigheden tegen. Onder andere een monument van stichters van een kolonie in 1818. Zij hadden meerdere kolonies gesticht en allen hadden het doel om armlastigen hier te kunnen laten wonen en werken. Op dit moment is deze kolonie geen kolonie meer, maar een hotel.

Aangekomen bij de uitkijktoren hadden we mooi uitzicht over het Doldersummerveld. Boven kon je duidelijk zien waar wij een jaar geleden in de winter gelopen hadden met Snowy, terwijl je daar niet met honden in mag, ook een begrazingsgebied. Uiteindelijk zijn we weer via een andere route richting het huisje gegaan. Het werd niet het boskefé Kobus, maar Eethuis Zorgvlied. Een lekker drankje genomen en richting het huisje.

Uiteraard hebben we de middag weer heerlijk in de tuin vertoefd. Lekker ontspannen lezen, liggen, puzzeltje maken en nog meer.

 

Maandag 9 mei

Het is tijd om naar huis te gaan. We waren vroeg wakker en dus ook vroeg ontbeten. Het voordeel van geen boodschappen mee te nemen, dat je ook niet veel in te pakken hebt voor de terugweg. We vertrokken rond 09.00 richting Huizen.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on