Image Alt

Blog

2022-06 Erezee Ardennen Belgie

Vrijdag 17-6

 

We hebben dit keer 2 weken een huisje geboekt in de Belgische Ardennen en wel in Erezee. Dat hebben we gedaan via Ardennes Etappe. Een soort natuurhuisje, maar dan vanuit Belgie. We konden om 16.00 het huisje in en konden dus op ons gemak vertrekken.  Wij zijn om 10.30 vertrokken vanuit het Vrouwenzand in Huizen.

Na wat files en een drankje zijn we 16.00 aangekomen. Eerst nog even langs de plaatselijke SPAR. Aangekomen bij het huisje hebben we de eigenaresse gebeld en die was na 10  minuten aanwezig. Wat een mooi huisje was dit zeg. Een woonkamer, een eetkamer, een keuken, een bijkeuken, 3 slaapkamers, een badkamer en een sauna. Een huis van 160m2 met ons 2, wat wil je nog meer. Buiten nog een stuk grond van 800m2 ter beschikking.

 

Zaterdag 18-6

Vandaag wordt het 35 graden, niet normaal. Het wordt dus geen wandeldag. We hebben besloten richting het stadje La Roche de Ardennes te gaan. Het was niet al te groot, maar de winkels hadden heerlijke airco’s. Voor Ans hebben we nog een mooie gekleurde muts gekocht. Het was gewoon te warm en zijn wat gaan drinken en daarna richting huis vertrokken.

Thuis aangekomen zijn we buiten gaan zitten, waar we nog enige verkoeling van een windje hadden.  Het was niet uit te houden. Elke dag verschijnen er een kudden koeien met 1 stier. 2x per dag lopen die op een 2 meter afstand voorbij. Leuk om te zien.

 

Zondag 19-6

Vrijdagavond hebben we 2 kaartjes gereserveerd voor de grotten van Hanen het wildpark daar omheen. Het was 35 minuten rijden en het is zeker niet voor niets geweest. De grotten hadden 14 km aan wandelpaden, maar de gids liet ons 1 km daarvan zien. Geweldige stalagtieten en stalagnieten met de daarbij behorende lichteffecten maakten het plaatje compleet.

Na de grotten zijn we de safari bus in gestapt en in 1,5 uur door het park gereden. De dieren leven daar heerlijk in het wild (behalve de bruine beren en de lynxen uiteraard).  Een geweldige ervaring.

Na een drankje zijn we richting het huisje gegaan. Daar lekker zitten lezen en 3 spelletjes triominos gedaan. Ans is Formule 1 gaan kijken en ik ben de sauna in gegaan. Daarna een filmpje en het was al weer bedtijd.

 

Maandag 20-6

Gisteren naar de grotten van Han geweest met het daarbij behorende wildpark. Vandaag moeten we het nog allemaal bekijken. Zoals steeds op tijd uit bed om de dag te plannen. Vannacht heeft het stevig geonweerd en helaas zitten we nu nog steeds te wachten op droog weer. Ongelooflijk maar waar, dus na het ontbijt de tafel leeg gemaakt en een boekje erbij. Ook dat is leuk, de dag zal nog genoeg dingen brengen. We hebben een Spar ontdekt hier dichtbij, morgen is hij gesloten en nu het weer niet zo aantrekkelijk is, gaan we wat boodschappen doen.

Zoals altijd is Henk de klos in de keuken, voor morgen gooi ik mijn kennis in de strijd en heeft Henk vrij, ha ha. Het weer werkt nog steeds niet mee, dus gaan we boodschappen doen. Het is inmiddels middag. Voordat we naar de Spar gaan, lopen we een rondje dorp. Binnen 10 minuten is dat gedaan, dus op naar de Spar. Inmiddels boodschappen in huis en gaan we een paar patattes bakken. Het is tenslotte vakantie. We hadden brood gekocht, gesneden en in een papieren zak gedaan (natuurlijk). Prei en een wortel ook in een broodzak, want andere zakjes waren niet aanwezig. Wat denk je bij de kassa? 55 Cent voor dat broodzak betaald. Die zijn niet lekker bij de Spar. Dat wordt de volgende keer “revanche”.

Vanmiddag besloten we een kleine wandeling te maken rondom het huis, het was droog dus hoppa. Het is toch nog een wandeling van 10 km geworden. Iets wat we totaal niet verwachtten. Door bos, wegen, goede en slechte paden enz. De “oh wat mooi” werd regelmatig geroepen. Al met al een fantastische dag. Nu een spelletje, wat drinken en snoepen om de 10 km te compenseren ha ha.

 

Dinsdag 21-6

Vandaag lijkt het een herhaling van gisteren te worden wat het weer betreft. Het is koud en volgens de radar komt er regen aan. Dat betekent dat we vanmiddag een wandeling gaan maken. Nu is het ontbijten met een muziekje, krantje, boekje lezen en kijken naar een eventuele wandeling op de wandelapp in de buurt. De regen is weg en we besluiten daarom de tas in te pakken en te vertrekken, het is 11.45 uur.

Jeetje wat een wandeling hebben we gemaakt. 14 Km, we hebben alles gehad weer. Omhoog, omlaag, bos, wandelpad enz. Op het laatst was ik het wel een beetje zat en had zoiets kom op klaar nu. Gelukkig was dat nog maar een klein stukje van het beginpunt af, dus alle viel nog mee. Als afsluiter nog een drankje gedaan en daarna snel naar het huis, schoenen uit, drinken en wat lekkers en niets meer doen. Wat een heerlijke dag was dit.

 

Woensdag 22-6

Alweer woensdag, wat gaat het snel zeg. Na een lekker ontbijtje nog een extra koffie en de tas ingepakt om naar Durbuy te rijden. We gaan niet echt voor de kolometers maar nu wat wandelen in het dorp. We maakten iets leuks mee vond ik (is natuurlijk altijd leuk). We dachten in Durbuy te wandelen, lieten Harry weten dat we er niet echt veel aan vonden, maar wat bleek, we waren niet in dat plaatsje, maar in Dervaux, dat lag 7 km voor Dubuy. We waren ervan overtuigd dat we goed zaten (google maps gaf het aan). Harry direct reageren natuurlijk, was wel leuk.

Uiteindelijk toch nog 6 km gewandeld. Met de gelopen km’s van de afgelopen dagen zaten we al op 40 km samen, niet gek. We hadden gisteren na de lange wandeling een soort van “pub” gevonden die we spontaan onze afsluitpub noemde. Daar gingen we vanmiddag dan ook naar toe. Lekker drankje genomen en een “kanonskogel” gegeten. Ha ha, die kanonskogel bleek een koude bal gehakt te zijn met mosterd. Was prima te doen in het kader van je weet niet wat je krijgt als je iets besteld.; Nu zitten we lekker aan de tafel thuis en gaan zo een spelletje doen.

 

Donderdag 23-6

Toen ik beneden kwam, stond er alweer een heerlijk ontbij klaar. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Het zijn altijd heerlijke ontbijtje en ja dan ga je al op pad met een goede ondergrond. Dus vandaag ook. Henk pakte de wandelkaart erbij en al snel besloten we weer een van de routes te lopen die we eerder hadden ontdekt. Deze wandeling stond aan km op 7,5, dat was dus mooi voor het totaal.

Schoenen aan, tas ingepakt en gaan. Man man we hebben het geweten vandaag, inmiddels 35 graden. We gingen lopen met 32 graden, maar omdat deze wandeling voor het grootste deel gelopen moet worden in het bos, hadden we daar geen moeite mee. Waar we wel moeite mee hadden waren soms stijgingen van met 20%. Regelmatig moest ik uithijgen hoor, jeetje mina wat een rit. Al met al werd het 10 km. We kwamen er achter dat standaard de wandelroute te laag worden ingeschat.

Inmiddels ook bij ons stamkroegje aangekomen, wat gedronken en daarna naar het huisje. Nu niets meer doen als alleen een spelletje, lezen, muziek luisteren enz.

 

Vrijdag 24-6 en zaterdag 25-6

We hebben een paar leuke wandelingen gedaan. Als het zo doorgaat gaan we de 100 km wel volmaken. Het is zeker geen must, maar wel een uitdaging. Zo snel gegaan, de eerste week is als weer om.

 

Zondag 26-6

We willen wel naar buiten, helaas werkt het weer niet echt mee. Als we de buitenradar mogen geloven, moet het in de middag droog zijn. We hadden al bedacht deze keer een eigen route te gaan lopen. We hadden een klein “reisje” met een treintje zullen doen, maar dat treintje rijdt nu niet, daarom gaan we onze wandeling op de spoorrails beginnen. Het is inmiddels 12.00 uur, het regent nog steeds, maar wat veel erger is. Henk is door zijn rug gegaan en stikt van de pijn. Ik vind het vreselijk voor hem en hoop dat het snel beter gaat. We gaan absoluut niet weg vandaag en kijken wel wat morgen brengt. Ter aanvulling, Henk reageerde goed op het medicijn en had zin een klein blokje te gaan lopen. Dat hebben we gedaan en ondanks toch nog wat pijn hebben we een wandeling van 5 km gemaakt, een verrassing hadden we niet verwacht.

 

Maandag 27-6

We zijn alweer in de 2e week beland, wat gaat dat snel. Het is inmiddels ruim 13.00 uur geweest en gaan wat boodschappen doen. Het weer werkte vanmorgen niet mee dus hebben we eerst koffie genomen en vakanties bekeken voor 2023 in de Ardennen. We hebben er 1 gevonden in Froidchapelle aan de Franse grens, direct maar gereserveerd. Het gaat beter met Hank, maar nog wel pijn, dus rustig aan doen.

We konden pas in de avond wandelen, want het heeft de hele dag geregend. Bij het weer thuiskomen bleek dat we toch nog 7,2 km hadden gelopen, niet verkeerd en vooral gaat het goed met Henk. Wat heeft hij een pijn gehad in de afgelopen dagen.

 

Dinsdag 28-6

We hebben heerlijk geslapen afgelopen nacht en het zonnetje schijn volop. We gaan straks bepalen waar we naar toe gaan. Heerlijk, eerst een ontbijtje, krantje lezen en kletsen.  We hebben het geweten vandaag met het wandelen. We wilden niet een te grote afstand lopen dus zochten een route die niet al te lang was en niet door het bos, want het had behoorlijk geregend en krijgen we met veel blubber te maken.

Om zeker te weten dat we niet door het bos gingen lopen zijn we naar de plaatselijke VVV gegaan in de buurt van ons en lieten ons adviseren. De omgeving was zoals elke dag fantastisch. Het begin van de wandeling was het behoorlijk pittig, een stijging van 10% en dat meer dan 1 km achter elkaar. Dat werd uithijgen. Eigenlijk was het de hele wandeling op en neer met behoorlijke verschillen. Een stukje bos, maar dat wisten we en de glibberigheid viel mee, totdat we op zo ongeveer 2 km voordat de route eindigde het bos weer in moesten. Dat was wel erg zeg. Ik gleed al dirct uit en het was zo stijl op een heel smal pad. Het was niet te doen, maar gelukkig had met een soort van leuning geplaatst. Echt leuk vond ik dit niet.

Ook moesten we onder stroomdraad door kruipen en tussen een aantal koeien lopen. Spannen! Daarna nog een keer onder stroomdraad en verder op het onbegaanbare pad. Wat een uitdaging was dit, maar wel veel voldoening. Later in het huisje de hele wandeling gecompenseerd met een drankje en chips.

 

Woensdag 29-6

We hadden gisteren bedacht dat we vandaag een deel langs de spoorbaan gingen lopen. Het treintje rijdt niet wegens onderhoud dus gevaarlijk kan het niet zijn. We willen niet te lang lopen, het was 26 graden en dat is warm zat. We zien wel het loopt toch altijd anders dan gepland. Nu eerst ontbijten, daarna weg.

We zijn weer terug en zoals al bedacht is het wandelen anders gegaan dan we hadden gezegd. Het eerste deel over de spoorweg. Op een oversteek mochten we niet verder sus gingen we eerst op jacht naar een tentje waar ze ijs verkochten. Er was een camping en wij dus naar binnen. De winkel was gesloten i.v.m. personeelstekort, maar we konden toch een ijsje scoren.

Daarna verder met de wandeling, dit keer geen gekozen route, maar als vanouds, een route van Henk. Uiteindelijk hadden we 9 km gewandeld plus een paar teken ontvangen. Henk heeft er 3 en ik 1. Zijn geen vieze beesten hoor, maar wel als je er een foto van maakt en uitvergroot. Er uit halen is het motto, en zo gebeurd zo gedaan. Het was een pracht dag geweest en het was de 100e wandeling die Henk in zijn app Wikiloc bijhoudt.

 

Donderdag 30-6

Vanmorgen hebben we alle handdoeken in de wasmachine gedaan. Gisteren al onze gedragen kleding gewassen. Was eigenlijk zo gebeurd en een prima idee geweest. Thuis kan dan alles zo de kast in.

We hebben nog een stukje gelopen voordat het regenen ging en daarna richting onze pub in het dorp. Bij elkaar toch 104,4 km gelopen in de afgelopen 2 weken. Vanmiddag hebben we alles ingepakt en voor het gezicht netjes gemaakt. Morgen richting huis en de 2 weken zijn voorbij.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on