Image Alt

Blog

2022-07 Robins Neste Ermelo (2e keer)

Woensdag 20 juli

Nu een keer niet op een weekenddag vertrekken, maar op een woensdag. We gaan naar Ermelo en wel Robins Nest. Daar zijn we eerder geweest en vonden het toen zo leuk dat we er vandaag weer naar toe gaan voor een week. Nu eerst de koffers in de auto en nog een kopje koffie en vertrekken.

Het was zoals we hadden verwacht bij aankomst. We werden aller hartelijks begroet door Jan en het voelde vertrouwd toen we binnenkwamen. Net zoals een half jaar geleden, een flesje witte wijn stond voor ons klaar in de koelkast. Het leek net of we een boodschap hadden gedaan en weer thuiskwamen. Het enige dat veranderd was, was het groen buiten. De vorige keer (januari 2022) was alles nog kaal. We hebben na binnenkomst maar direct een boodschapje gedaan en daarna uitgepakt en in de tuin een leuk plekje gezocht om wat te drinken.

 

Donderdag 21 juli

Na een heerlijke nachtrust gaan we in “vergadering” over wat we vandaag gaan doen. Naar buiten kijkend zal het niet een wandeling worden. Het ziet er niet rooskleurig uit. Dat wisten we natuurlijk al, ook hier volgen we de weersverwachting ha ha. Eerst maar een ontbijtje en dan kijken we wel. Inmiddels is het gaan regenen, het lijkt erop dat we een dagje binnen blijven. Dat is ook niet erg, leuke dingen genoeg om te doen. Het leuke van vakantie is dat we alle tijd aan onszelf hebben en luieren kan er ook één zijn.

We hebben besloten om toch een ommetje te maken. Het regent een beetje, dus smelten doen we niet. Gisteren waren we in een kringloop dus we gooien er vandaag ook nog wat in. Dus hupsake de auto in en karren maar. De afstand is het niet, alles binnen onze afgesproken rijtijd die we in de vakantie in de auto willen doorbrengen.

Na wat kringlopen bezocht te hebben, hebben we ook een leuk tentje gevonden voor een dagelijkse afsluiter. Dat vinden we altijd heel leuk, de dag afsluiten met een drankje en een hapje. Dat is de “Dorpskamer” geworden. Een drankje en een broodplankje doen wonderen. Heel simpel, maar exact wat we lekker vinden.

 

Vrijdag 22 juli

Na weer een heerlijke nacht zitten we nu aan het ontbijt. We gaan vandaag naar de Apenheul in Apeldoorn. Het is droog, niet echt warm, dus een dun jasje gaat mee. Het was me druk bij de Apenheul, maar het was echt heel leuk al die apen. We hadden 1 aapje bij iemand op de schouder gezien, voor de rest was het rustig en bleven ze op hun eiland zeg maar.

We zijn ruim 2 uur binnen geweest en daarna een korte wandeling in het park Berg en Bos dat naast de apenheul is gesitueerd. Dit bos of park is zeer de moeite waard. We hebben al met al toch een kilometertje of 8 gelopen. Dus de combinatie was goed.

Als afsluiter zijn we weer naar de “Dorpskamer” in Ermelo geweest voor een afzakkertje en een broodplankje. Daarna naar Robins Nest voor een spelletje Triominos. Een leuk spel waarvan we de dagelijkse standen bijhouden, zodat we aan het eind van de week kunnen zien wie het sterkst heeft gespeeld.

Straks maar eerst een douche pakken en op de bank ploffen ha ha en een filmpje kijken. Weer een heerlijke dag geweest. Veel te snel voorbij, maar dat is altijd het geval vooral als het gezellig is. Morgen wat boodschappen doen, maar eerst een mooie wandeling. We gaan een klompenpad wandeling doen.

 

Zaterdag 23 juli

Het slapen hier in Robins Nest was al goed in Januari en het is nog steeds heel lekker slapen. We zijn altijd redelijk vroeg op, dan drinken we eerst een kop thee, krantje lezen, douchen en daarna een ontbijtje. Dat doen we vandaag natuurlijk ook en na het ontbijt hadden we al besloten een wandeling hier in de buurt te doen. Eén van de klompenpaden die er zijn. Ik heb begrepen van Henk dat er klompenpaden in Utrecht en Gelderland zijn. Dit wordt er één van. Eerst het ontbijtje, tas inpakken en op ontdekkingsreis.

We zijn weer terug van onze wandeling. We waren verrast hoe goed de bewijzering is van het te volgen pad. We hebben van alles gezien en verhalen gehoord over gebouwen waar we langsliepen enz. Die verhaaltje horen bij het klompen pad. Elke keer als we volgens de klompenroute iets belangrijks tegenkwamen kregen we een signaaltje op de telefoon. Je kan dan iets openen waarmee je het verhaaltje kan lezen of een geluidsfragment kan afspelen.

Onderweg stopten we bij een restaurantje of wat het maar was om iets te drinken, daarna weer op pad. Uiteindelijk hebben we vandaag rond de 15 km gewandeld. Thuis gekomen hebben we in de tuin verder de dag doorgebracht. Heerlijk, heerlijk.

We hebben al veel mooie dingen gezien en dat om de hoek van ons eigen woonstekje. Morgen gaan we wel wandelen, maar niet zo ver als vandaag. Dat is niet echt gepland. We weten ook dat een klein stukje wandelen bij ons altijd meer wordt, maar dat maakt het avontuurlijk en dat willen we graag. We gaan de avond in en tot morgen.

 

Zondag 24 juli

Heerlijk ontbijtje gedaan, inmiddels de zondagse kerkklokken tot ons genomen en nu maken we ons op een voor een kleine wandeling. Het wordt bloedje heet, dan wikken we niet graag steunen en zuchten als we aan het wandelen zijn. Dat doen we wel als we hier in de tuin zitten ha ha.

Ook vandaag hebben we een klompenpad gelopen. Deze route ging hoofdzakelijk door het gebied waar een zorgcentrum ’s Heerenloo stond voor verstandelijk gehandicapten of die een beperking hebben. Wat is dit groot zeg.  De omgeving van het centrum was mooi en uitgestrekt. Dat zou je niet zo bedenken. We kwamen regelmatig verzorgers met bewoners tegen. Het park wat hierbij hoorde was ook heel mooi en groot, het leek wel een bos.

Later hebben we wat gedronken met een heerlijk broodplankje. Toen vonden we het oké en zijn richting auto gewandeld. De rest van de dat heerlijk in de schaduw gezeten en gegeten, voordat we de dag afsloten met een drankje voor de tv. Morgen is het alweer maandag, verdorie wat gaat het toch allemaal snel voorbij.

 

Maandag 25 juli

Als ik dit schrijf, besef ik dat de vakantie alweer bijna voorbij is. Tot het zover is, kunnen we nog een mooie wandeling maken. Morden de laatste dag. We besloten een niet al te grote wandeling te maken. Gisteren hadden we aardig wat meters erop zitten.  Eerst maar ontbijten. Henk heeft al bekeken waar de route begint, dus toch maar een beetje opschieten en wegwezen.

In deze wandeling zat weer alles wat we mooi vinden, dat waren de kronkelweggentjes in het bos, we hebben heigebieden gehad en langs mooie weggetjes gelopen. Het meest avontuurlijke was het vluchten voor een groep paarden een stuk of 11. De route zou door een weiland gaan, althans een deel daarvan. Wij dus over schrikkeldraad heen en het weiland op. We waren nog maar een minuut onderweg, toen vanuit de achterkant van de wei (we hadden ze niet gezien) de paarden allen in galop naar ons toe kwamen rennen. Ik kan zeggen dat als je die paarden op ej af ziet komen, jezelf ook graag zoals dat heet, de kuierlatten wil nemen en dat deden we dan ook. Dat betekende dat we zo snel maar zo rustig mogelijk weer richting prikkeldraad gingen. Ik wist niet hoe snel ik over dat draad wilde. Toen we beiden aan de veilige kant stonden, zagen we de paarden aardig dichtbij weer aan het grazen. Ze wilden ons laten weten dat het hun land was, we waren in ieder geval niet welkom. Ik was behoorlijk bang geweest. We hebben een andere route gekozen om naar de auto toe te lopen.

Het was wat winderig en frisser dus gingen we niet in de tuin zitten. We hadden toch bij elkaar nog wel 11 km gelopen. Dat betekende in de afgelopen dagen zo’n 45 km gelopen, niet slecht vinden wij.

Dinsdag 26 juli

Het is alweer de laatste dag in Robins Nest. Buiten is het regenachtig, maar we willen toch graag nog een poging wagen wat buiten te doen. Eerst maar ontbijten misschien komt de zon nog door. Het lijkt ons leuk een paar dorpjes in de buurt te gaan bezoeken en misschien vinden we nog iets leuks in een kringloopwinkel of zo. We gaan het zien.

We zijn alweer terug dat werd wel een kort ritje ha ha. Het weer werkte echt niet mee, dus gaan we een spelletje doen. Henk wil me graag “inmaken” dus kom maar op! Het is niet gelukt ik heb gewonnen dit keer, dat mag de boeken in, want spelletjes daar ben ik niet zo goed in😃

Omdat het de laatste avond is gaan we uit eten bij Fletcher in Nunspeet. Ik moet dit vertellen hoor! Zoals gezegd gingen we eten, we waren iets vroeger dan afgesproken. Dat zou moeten kunnen toch? Nou bij deze Fletcher Nunspeet niet. Het was nog geen etenstijd, de kok was er nog niet. Er was weinig bediening dus de mensen die binnen zaten moesten wachten met een bestelling plaatsen want dat kon niet voor 18.00 uur. Ook een drankje liet op zich wachten. Uiteindelijk werd om half zeven gevraagd aan de gasten wat ze wilden eten. (wij waren er om 17.30). Bleek dat de bediening een papiertje bij zich had met het menu wat besteld kon worden en dat was zo goed als voor iedereen gelijk, dus was het turfen geblazen wie wat wilde en ging het papiertje naar de keuken. In een sneltreinvaart werd de boel afgehandeld. Toen kwam het dessert, die we zelf van een dienblad moesten halen en de lepel uit de hand van de bediening moesten pakken.

Natuurlijk te gek voor woorden, maar later zagen we de lol ervan wel in. Het eten was trouwens niet zo verkeerd, behalve dat de patat behoorlijk vet was maar best lekker. Al met een bijzondere afsluiter van onze week in Ermelo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on