Image Alt

Blog

2022-08 Blom aan de Eem

Twee dagen fietsen vanuit Huizen via de Soesterduinen naar Blom aan de Eem (B&B) en de volgende dag terug via Lage Vuursche naar Huizen. Een geweldige ervaring in alle opzichten.

 

In eerste instantie wilden wij twee dagen fietsen vanuit Huizen via Zeewolde naar Haje hotel de Lepelaar. Dat zou ongeveer 35 km zijn en van daaruit via de Oostvaardersplassen naar Almere. Dat is niet doorgegaan door een foutieve communicatie van Haje. We hebben een alternatief gezocht en dat is Bed and Breakfast Blom een de Eem geworden. Wij mogen jullie vertellen dat dit door de fout bij Haje toch de juiste beslissing geweest.

Wij zijn maandag 1 augustus vertrokken vanuit Huizen en hebben het traject vin 3 delen gesplitst. Fietsend vanuit Huizen een eerste stoppunt voor koffie bij de Witte Bergen (10 km). Koffie met appeltaart en slagroom. De appeltaart vonden qua knapperigheid wat minder, maar de smaak daar en tegen op en top. Met echte slagroom, wat wil je nog meer.

Daarna op weg naar Soestduinen. We hebben de fietsen bij restaurant De Soesterduinen (10 km) geparkeerd en eerst een pilsje en een broodplankje genuttigd. Het bier was top, maar het broodplankje liet te wensen over. Daarna zo’n 45 min gewandeld via Soestduinen. Wat een geweldige zandvlakte. Alleen door de hitte een plek waar je niet al te lang moet gaan vertoeven.

De rit zet zich voort naar de B&B (8 km). Deze boerderij heeft 2 B&B kamers met openslaande deuren naar buiten met diverse plekjes om te zitten (zon, schaduw). De B&B was van alle gemakken voorzien. De eigenaresse Marlies heeft ons keurig geholpen in alles wat we vroegen. Je kon de B&B via een sleutelkluisje het huisje in. Wat ons opviel was dat het huisje voorzien was van een grote inloopdouche (ik denk wel 6 m2). Het enige nadeel was dat het huisje (kamer) niet voorzien was van een ventilatie rooster, waardoor je snel condens kreeg, en zeker na het douchen. Het huisje was eigenlijk een onderdeel van grote paardenstal. In de avond gingen de paarden de stal in en in de ochten weer terug de weide in.

De volgende dag kregen we een heerlijk ontbijt verzorgd om 08.30. Het was voldoende met een heerlijke smoutie, yoghurt met vers fruit en diverse broodjes met beleg. Na heerlijk ontbeten te hebben en koffie gedronken in de tuin, zijn we ongeveer 11.30 vertrokken naar theehuis ’t Hooge Erf nabij Lage Vuursche. Daar hebben we terplekke een kopje koffie gedronken en daarna een kleine 5 km gewandeld. Wederom iets lekkers genomen (bier) met een broodplankje. Dit broodplankje staat in de top 10, heerlijk. Wederom op de fiets gestapt en richting de bekende ijssalon De Hoop in Blaricum gefietst. Wat een rij stond er, maar het was het wachten waard. Daarna de laatste etappe gefietst naar Huizen.

We hebben in totaal 60 km gefietst in deze 2 dagen. Een geweldige keuze om deze fietsroute naar Blom een de Eem te maken. Tot de volgende keer.

 

Ans en Henk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on