Image Alt

Blog

2022-10 Zur grotten Eifel Monschau

Vrijdag 21 oktober

Hallo iedereen. Dit weekend gaan Henk en ik naar Duitsland. Twee maanden geleden zijn we op dezelfde plek geweest en hebben toen dit weekend geboekt. Heerlijk om er weer op uit te trekken. We hebben de spulletjes al ingepakt en gaan na het ontbijt vertrekken. Tot dan.

Na een reis van ongeveer 3,5 uur zijn we bij Lidl Monschau aangekomen om wat boodschapjes te doen voor ons weekend. Het wordt fijn weer zo te zien met ons verblijf al zijn we benieuwd naar de ontdekking van de indeling zoals woonkamer, keuken, slaapkamer, douche enz enz. Het was prima dus eerst maar even wat drinken en proosten op het weekend.

Het drankje gingen we nuttigen bij “De Lange Man”, daar hadden we os vorig uitje doorgebracht. Staat in ons verslag van augustus 2022. Toen we binnen kwamen bij De Lange Man was het heel stil zo zonder gasten en waren we blij met ons weekend in het huisje 300 meter verderop. Na het drankje richting huisje en daar een spelletje gedaan, gegeten, wat gedronken, tv gekeken en naar bed. Wel al een plan voor morgen gemaakt. Een wandelplan van ongeveer 7 km of zo. Tot morgen.

 

Zaterdag 22 oktober

Goedemorgen zeg, wat een nacht achter de rug. Geslapen op een plank, zo hard was het om in te slapen. Bleek een dun matras te zijn. Erop liggend voelden we de lattenbodem, dus dat was een tegenvaller. We hadden gisteren juist gezegd dat we hier wel terug wilden komen volgend jaar, maar na deze nacht echt niet.

Eerst een ontbijt en dan naar buiten om een wandeling te maken. Inmiddels weer terug en het moet gezegd worden. Het was even geleden dat we gewandeld hadden, daarom wilden we niet zover gaan. Maar ja, als wij gaan lopen kan het wel eens anders worden dan gepland. Zo ook nu natuurijk. Het werd een pracht route, uiteraard door Henk verzorgd. Ik volgde alleen maar ha ha uiteindelijk werd het een wandeling van 12 km.

Henk had mooie foto’s gemaakt van de omgeving die nu ook bij os verhaal geplaatst worden emt uitleg van Henk. Vanavond eten we salade, brood, pizza en nog veel meer lekkers plus een filmpje. Jonge onge wat heerlijk om weer zo bezig te zijn. Morgen gaan we wat wandelen, maar zal het geen 12 km worden. We gaan het zien. Nu heerlijk voetjes omhoog, uitrusten en genieten.

 

Zondag 23 oktober

Een hele goede morgen, jazeker een hele goede morgen na een prima “slaap” nacht. Hoezo zullen jullie vragen, nou we hadden een prima idee gisteravond. We hebben gewoon van de andere bedden de matrassen gepakt en op onze matrassen gelegd, dus het leek een bexspring en het was prima slapen vannacht.

Onder het ontbijt besloten we dan ook dat op deze manier het slapen prima was en dat we dan toch graag volgend jaar weer terugkomen. Er was werkelijk nu geen minpunt meer op te noemen. Top top top. Henk alweer een plan voor vandaag, dus verheug ik me op wat hij bedacht heeft. Tot later maar weer.

We zijn naar Monschau gegaan en hebben daar gewandeld en geklommen. Uiteindelijk niet zo ver gewandeld, maar dat is ook niet altijd nodig. We hadden meer zin om weer naar het huisje te gaan en daar nog een spelletje te doen en een afsluitertje te doen bij De Lange Man. We zijn nog naar de grot gelopen waarin Maria en Jezus waren afgebeeld, een soort van Lourdes grot. We zagen regelmatig mensen de grot bezoeken en het had ook wel wat. Het wordt goed onderhouden en het heeft zeker iets speciaals. Als we volgend jaar terugkomen gaan we hier ook zeker weer langs. Over volgend jaar: het gaat door, we hebben zojuist geboekt en we gaan 1 tot 4 september 2023. Voor nu dit was het weekend en misschien heeft Henk nog namen en de vergeten dingen die ik niet gemeldt heb, ha ha.

 

Ans en Henk

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on