Image Alt

Blog

2022-12 Suyderoogh in Lauwersoog Groningen

We zijn een jaar geleden naar Landal Suyderoogh geweest in het natuurgebied Lauwersoog, ongeveer op de grens van Groningen en Friesland. Maar we hadden destijds een probleempje, de voet van Ans zal vol met ontstekingen en hebben niet de omgeving kunnen verkennen. Wij dachten dus dat nu nog een keer over te doen, en met succes.

Net als vorig jaar hadden we weer een lekker ruime woning (100m2) voor ons 2 waarin een open haard aanwezig was. We hebben daar dan ook heerlijk van genoten. De combinatie van aangekocht hout en meegenomen hout was doeltreffend. Het hele weekend in de middag en avond warmte vanuit de open haard.

Het weekend was vrij koud. De temperaturen verschilden van –8 tot –3 graden en we moesten ons daar zeker op kleden.  Op de heenweg hebben we wat kringloopwinkels bezocht. Dat is altijd leuk, we vinden er altijd wel wat. Eenmaal aangekomen hebben we de woning wat aangekleed met kerstverlichting, echter dat heeft het een dag volgehouden en deed het niet meer. Helaas, een volgende keer andere meenemen. De vrijdagavond begonnen met een mooie film en bijtijds naar bed.

De volgende dag (zaterdag) zijn we gaan wandelen in het mooie natuurgebied Suyderoogh. Wat was dat mooi zeg, grote verscheidenheid aan natuur. Het park zit midden in een vogelgebied, dus zijn we ook een aantal vogelaars tegengekomen tijdens het wandelen. Al met al toch zon 10 km gewandeld. De middag hebben het spel Triominos gedaan en de avond lekker tv kijken.

De volgende dag een nieuwe wandeling gepland, echter het is niet lang geworden. Het was snijdend koud. Onderweg zijn we het gebouw van natuurmonumenten in gegaan in de hoop een kop koffie te kunnen scoren, maar helaas. Bij het weggaan kregen we wel 2 suikerbroden mee, en die waren lekker.

Eenmaal in het huisje zijn we met de open haard gaan zoeken naar kringloopwinkels die op maandag open waren. Dat waren er niet veel en dus zijn we rechtstreeks naar huis gegaan. Al met al, we zijn blij dat we toch nog een keertje daar naar toe zijn gegaan.

 

Ans en Henk

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on