Image Alt

Blog

2023-02 De Vlinderhoeve in Dorth

Met de kinderen naar de Vlinderhoeve in Dorth, een verrukkelijk uitje

 

Net zoals vorig jaar zijn we met Frank, Diana, Hans en Bram een weekend weg geweest. Lekker eruit met de familie. De voorpret met de weken er naar toe was al fantastisch, welke spelletjes zullen we doen en natuurlijk lekker wanderlen met elkaar.

De vrijdag waren wij al bijtijds vertrokken en hebben op de heenweg 2 kringlopen bezocht. We hadden geluk, voor Ans hebben we 4 eetborden van het merk dat Ans spaart kunnen bemachtigen. Dat gaf in ieder geval een goed gevoel. Daarna op naar de Jumbo, de dichtst bij zijnde supermarkt. De nodige boodschappen gedaan en op weg naar het huisje in de Vlinderhoeve. Bij het inchecken hoorden we dat er geen slagboom was en iedereen gewoon kon doorrijden. Dat was op zich vreemd, dan zijn we nog niet eerder tegen gekomen. De volgende dag bleek dat het allemaal huisjes zijn die op termijn zonder receptie verhuurd gaan worden, waarschijnlijk met een soort sleutelkluisjes. Dat hebben we natuurlijk wel eerder meegemaakt.

De kinderen arriveerde rond 16.00 uur, precies nadat wij alle boodschappen een plekje hadden gegeven. Iedereen naar zijn slaapkamer om zijn spullen uit te pakken en daarna was het een lekkere borrel nemen en proosten op een goed weekend. Na een paar heerlijke shoarma broodjes hebben we eerst een rondje door het park gelopen. Het was niet groot, maar toch in het bezit van een binnen- en buiten zwembad. Na terugkomst zijn we begonnen aan het door ons gekochte spel “MIndplay”. Best een aardig spel met als doel om je alles te alten onthouden.

De volgende dag na het ontbijt zijn we de wandelschoenen aan gaan doen en op weg met de auto naar het landgoed Dorth. Hans was niet mee, die wilde graag de sauna in. Het landgoed Dorth was niet al te groot, maar toch groot genoeg om door het bos zo’n kleine 6 km te lopen. Het landhuis Dorth kon je niet bezichtigen, maar de eigenaren hadden het landgoed wel opengesteld voor het publiek. Na deze fraaie wandeling (mooi weer) zijn we richting het huisje gegaan. Daar heeft iedereen gedaan waar hij zin in had. Ans en ik zijn in de namiddag nog een stukje van 6 km wezen wandelen in de omgeving. Om 18.00 stond ons een heerlijke plaatgrill te wachten. Dat was gezellig, Ans en ik hadden het klaar gemaakt en de kinderen hebben alles afgeruimd. Wat niet de vaatwasser in kon, werd met de hand afgewassen. De avond werd benut met het spel “De kolonisten van Catan inclusief de uitbreiding. Dat duurde best lang, na 4 uur spelen zijn we maar gestopt.

De volgende dag zijn we na het ontbijt richting de Gorsselse heide gereden (4 minuten rijden). Wat was die omgeving mooi zeg, we hebben mooie plaatjes geschoten. Het was een oud militair terrein dat sinds 2009 geen dienst meer had. Wel zagen we nog oude restanten van die tijd. Het werd een leuke wandeling van 7,8 km. Dat was best een flinke trip voor onze kleine Bram, maar hij heeft het volgehouden. De middag stond weer in het teken van spelletjes. Het was genieten. De kinderen gingen na het diner (nou ja diner, het werden hapjes) richting huis en wij bleven achter. De volgende ochtend zijn ook wij vertrokken naar het ook zo mooie Almere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on