Image Alt

Blog

2023-05 Amelander Kaap op Ameland

Na Schiermonnikoog wordt dit het tweede eiland die wij gaan bezoeken. Ameland schijnt een weergaloze natuurschoon te hebben. Wij gaan het meemaken of dit inderdaad zo is.

 

vrijdag 19 mei

We gaan een weekend weg en wel naar Ameland. Het was al vroeg uit bed, douchen, eten. De koffer was al ingepakt. Klokslag 8 op weg naar Ameland. We hadden begrepen dat het weer op de eilanden fris zou zijn, dus een vest was niet zo verkeerd. Het was rustig op de weg, maar des te drukker richting boot. Jeetje wat was het druk. Het parkeren was in het plaatsje Holwert. We werden met de bus naar de boot (Wagenborg passagiersdiensten) gebracht, lopen was geen optie. Dat zou zon 3 kilometer zijn met een koffer shouwend. Dat gingen we niet doen.

De boottocht duurde ruim een half uur, we merketen er niets van en voordat we het wisten woonden we op Ameland bij het plaatsje Nes. In de bus naar het hotel. Al met al 4 uur over gedaan van huis naar het appartement in het plaatsje Hollum, en het was heerlijk weer. Het was een appartement van een privepersoon dat aan het Fletcher hotel Amelander Kaap vast zat. We mochten ook overal gebruik van maken zoals het zwembad en gratis gebruik van 2 fietsen. Het appartement had een slaapkamer, een keuken en een woonkamer. Niet al te groot, maar wel compleet. Het was koud, maar lekker zonnig. We hebben wat boodschappen gedaan, geluierd in de zon en nu gaan we dineren bij Fletcher. Tot morgen

 

zaterdag 20 mei

Goedemorgen deze morgen. Volgens de weergoden blijft het droog, dus heeft Henk alweer een mooie wandelroute klaarstaan. Het zonnetje schijnt al is het nog wat fris, maar daar kun je je tegen kleden. Nu lekker een douchje pakken, ontbijten en op pad.

We hebben een heerlijke wandeling gedaan van 8,5 km. Door de duinen naar het water. Henk had zn sandalen aan, dus heerlijk door het zand gebanjerd. We zagen een familie zittend aan het strand waarvan pa van het gezin zn zwembroek aan deed en ging zwemmen. Het was best nog fris en er stond een behoorlijke wind, waar heb je zin in brrrrr.

We liepen verder door de duinen richting de vuurtoren. 236 Stalen treden naar boven, maar dat lieten we aan ons voorbij gaan. We hadden zin in een drankje, daar bleef het niet bij, wat onverwachts bleek dat we in een pannenkoekrestaurant zaten, dus werd het een drankje plus pannenkoek. De pannenkoek was heerlijk met boter, stroop en suiker en met een voldaan gevoel zijn we verder onze wandeling gaan vervolgen. Nou ja, vervolgen, ja ja richting huisje.

Het bleef behoorlijk waaien al was het zonnetje er behoorlijk bij dus naar huis en lekker met een drankje op het terras voor ons verblijf. Henk had al een kleurtje gekregen en er kwam nog wat kleur bij. Hij viel in slaap in de zon en ja, dan groeit het kleurtje snel.

Daarna een spelletje gedaan en nu is het een stukje lezen, muziek luisteren, foto’s bekijken die gemaakt zijn. Dat wordt weer een mooie collage aan foto’s op de sit en dit verhaaltje, tot morgen. Vanavond is weer voor ons. Doei…

 

zondag 21 mei

Zondagochtend de laatste volle dag alweer van ons lange weekend op Ameland. Het is een stuk kouder dan gisteren, maar het wordt een prachtdag. Henk had een fantastisch idee gisteren en dat gaan we vandaag doen. Eerst douchen, aankleden, eten en dan op pad. Wat het vandaag wordt vertel ik als we terug zijn.

We zijn terug en wat hebben we gedaan? Een scooter gehuurd met die hele brede banden. Daar zijn we een rit mee gaan maken naar het “staartje” van Ameland (uitzichtpunt en natuurgebied ’t Oerd). Henk heeft weer prachtige foto’s gemaakt die komen uiteraard op onze site bij dit en de andere verhaaltjes. Het was nieuw op zo’n scooter, maar o zo leuk en koud, dat wel. Henk had op een gegeven moment ijsvingers, zo koud was het. Ik had de mazzel dat ik me kon verschuilen achter zijn rug. Het was behoorlijk fris, maar wel leuk.

We hebben een mooi uitkijkpunt gezien onderweg. Jonge jonge wat een mooie omgeving. Daarna zijn we wat gaan drinken in het dorpje Ballum, het werd koffie met gebak en slagroom. Goed om op te warmen. Nou dat opwarmen was van korte duur want we moesten nog een half uur rijden om de scooter weer in te leveren. We besloten daarom om naar huis te gaan en de zon op te zoeken in onze zitjes voor het huisje.

Al met al een heerlijk weekend gehad. Morgen is het alweer voorbij, maar er komen nog veel meer mooie uitjes aan. Nu eerst een hapje eten in het resturant van Fletcher, daarna nog een gezellig onderonsje bij de tv of een spelletje. Koffer inpakken en zorgen we we morgen op tijd bij de bushalte zijn om de boot te halen naar het vaste land. Vanuit Ameland een fijn leesmoment en tot horens.

 

Groet van Ans en Henk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on