Image Alt

Blog

2023-09 Ferienhaus Zur Grotte in Rohren (Eifel)

In 13 maanden tijd voor 3x naar hetzelfde plaatsje, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. De eerste keer naar hotel De Lange Man, dat was helemaal niets. Maar nu voor de 2e keer naar ferienhaus Zur Grotte, wat wel een succes is. Waarschijnlijk wel de laatste keer omdat we graag nog andere omgevingen willen verkennen.

 

Aankomstdag 1 september

We zijn dit keer op 1 september aangekomen en in eerste instantie geboekt voor 3 nachten. Omdat het weer zo goed wordt (29 graden) willen we graag langer blijven. Gelukkig was er nog niet geboekt voor deze periode en blijven we nu in totaal 6 nachten. Dat wordt smullen. We konden er al vroeg in (vanaf 09.00 in de ochtend), maar ja, dat hebben we niet gered. Eerst naar de Lidl voor boodschappen en toen naar het huisje. We waren er om 13.00 uur. De aankomstdag veel regen, maar de komende dagen beloofd veel.

Nog even dit: bij binnenkomst lagen er chocolaatjes met een potje zelfgemaakt rabarberjam. O…. wat is dat lekker, voor mij althans, Ans moet er niets van hebben.

 

Zaterdag 2 september

We hebben op voorhand 3 mooie routes om te wandelen. Vandaag zijn we naar de burcht Reifferscheid. Van daaruit begon de wandeling van 13,4 km. Maar eerst gingen we de burcht in. Het was mooi, een oud dorpje, oudste huis uit 1184, hebben ze mooi in stand gehouden. Het dorpje had dus een grote burcht. Die zijn we dan ook in gegaan. Mooie uitzichten over de Eifel. Daarna zijn we begonnen met de wandeltocht. Het bordje konden we niet vinden van deze 13,4 km. Wel andere routes. Ans zag ook een kastelenroute. Die was ook 13,5 km. Die zijn we gaan lopen en na een tijdje begon ik mij af te vragen of dit wel een rondwandeling was. We zijn gaan googelen en dat waren ze niet, De burchtenrouten had een totale lengte van bijna 100 km verdeel over een aantal dagen. Dus onderweg zijn we een andere route gaan volgen. Deze was 9 km. Onderweg kwamen we de bordjes niet meer tegen, zal natuurlijk niet aan ons liggen :). Dan maar een eigen route verder maken, maar wat was deze route mooi zeg. Het werd een korte route van 6,5 km, maar wel met 135 km stijgen en dalen. We voelden onze benen goed.

Daarna de auto in en op weg naar een leuke gasthof in de buurt van onze ferienhaus. Wat was dat leuk zeg, een biertje voor 1,70, waar kom je dat nog tegen. Het gasthof heeft buiten een aantal zitplaatsen

met mooie uitzichten in de bergen. Een goulashsuppe met brood voor 4,00. Hier gaan we dagelijks zeker terugkomen. Nu naar huis voor een lekker drankje.

 

Zondag 3 september

Vorige week hebben we met Diana en Frank gehad over het klooster van klooster van Reichenstein. Zij waren eerder in deze omgeving geweest en konden het klooster niet vinden omdat het iets stond van privé paden en ze er niet in mochten. Wij wilden vandaag dit ook proberen, maar dan te benaderen vanaf de andere kant.

De heenweg had veel omleidingen, we kwamen zelfs niet in de buurt. We hebben de auto maar op afstand ergens geparkeerd en van daaruit gaan lopen. We liepen over kleine weggetjes met mooie uitzichten. Plotseling gingen we naar boven (10 meter omhoog) en kwamen we op een lang fietspad. Ik weet dat dit fietspad vroeger een spoorlijn was. We liepen immers in België. Dit fietspad is ook direct (zo goed als) de grens tussen België en Duitsland. Na een paar kilometer gelopen te hebben kwamen we grote kapel tegen. Zo’n grote hadden wij nog niet eerder gezien. Ook water vanuit de bergen kwam naast de kapel naar beneden, dus lekker opfrissen en de flessen met drinkwater weer vullen.

Na een half uurtje kwamen we bij het klooster. Helaas het klooster was in onderhoud en volgens reviews achteraf al vanaf 2021. We hebben het klooster dus wel kunnen benaderen, maar zonder resultaat om het van binnen te bekijken. Op google staat dat het klooster gewoon open is, dat is dus jammer. Maar de wandeling er naar toe was niet verkeerd, mooie ervaringen.

Terug in het huisje is Ans naar de formule 1 in Italië aan het kijken en ik heb lekker zitten lezen en puzzelen. Ook nog even naar de eigenaren gegaan of het goed was om tot donderdag te blijven en dat was prima, dus gelijk betaald en geregeld. We konden de donderdag nog de hele dag blijven als we wilden, maar de plicht roept om de avond naar Vivace te gaan. Tot morgen.

 

Maandag 3 september

Wat een weertje zeg, de hele week tussen de 26 en 30 graden. Vandaag gaan we op pad naar het plaatsje Einruhr aan het begin van de Ruhrsee. Ik heb deze wandeling gevonden via een, voor mij onbekende app, AllTrails. We gaan het maar eens uitproberen, op naar EinRuhr., Via veel slingerende wegen naar benden en naar boven kwamen we daar terecht. Wat een mooi uitzicht zeg en de route via de app was goed aangegeven. Eerst maar eens de gratis versie proberen.

De route was maar 6,7 km, maar dat was ook genoeg. In totaal moesten we 196 meter stijgen en dalen. Veel mooie uitzichten op de Ruhr, begin Ruhrsee. Wel was de wandeling via kleine paadjes met naast je een behoorlijke diepe afgrond. Het resultaat mocht er zijn. Na afloop maar direct naar het huisje om daarna een drankje te nemen bij De Lange Man, waar we in 2022 een paar nachten zijn verbleven.  Tot morgen.

Dinsdag 4 september

Het wordt vandaag (en morgen) 29 graden en eigenlijk te warm om te lopen. Des te meer omdat we ruim 500 meter dichter bij de zon zitten. Maar desalniettemin hebben we 6 km gelopen naar het dorpje Widdau hier vlakbij. Onderweg kwamen we nog een maria grot tegen. Zoals de verhalen vertelden is deze gemaakt in 1911 en tijdens beide oorlogen schuilden daar mensen. Toch mooi om te zien dat dit toch bewaard is gebleven. Daar zat de gasterij waar ik het al eerder over had gehad. Een tapbiertje 1,70, waar vind je dat nog. Maar ….. wandelend is het 1 weg van 20% naar beneden en dus op de terugweg ook weer omhoog. Om de 50 meter stoppen en dat is het wel te doen.  Weer een beleving op zich. Bij thuiskomst een drankje voor de deur in de schaduw. Tot morgen.

Woensdag 5 september

Wat een hitte vandaag zeg, 30 graden. We hebben besloten om maar niet te wandelen en lekker te gaan shoppen in gekoelde winkels. Zo gezegd zo gedaan, op naar het plaatsje Imgenbroich. Daar zaten Aldi, Lidl, Woolwarth, Kik, en nog veel meer. Lekker shoppen dus. Op de terugweg nog even lekker bij onze gasthaus een biertje en op weg naar het huisje. Lekker ontspannen in de schaduw met een drankje en straks alvast wat inpakken, want ….. morgen is het richting huis. Nog een klein detail: onze nieuwe auto de Suzuki S-cross Hybrid heeft het goed gedaan. We hebben nu in totaal 2350 km gereden en zitten op een gemiddelde van 4,6. En dat voor in de bergen, niet slecht. Dat was het dan en tot de volgende keer.

 

Ans en Henk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on