Image Alt

Blog

2023-05 Buitengoed Uylenburg Delft en Leiden

Onverwachts naar Leiden en Delft

 

Nog geen week voordat we naar Leiden gingen is dit georganiseerd. We hebben een mooie stadwandeling uitgekozen (zeer de moeite waard vanuit Belgie). Interessante verhalen van diverse monumentale panden. We konden de auto in het centrum parkeren, dus wat wil je nog meer. We waren er ongeveer 10.30 en onze stadswandeling duurde ongeveer 3.5 uur inclusief een heerlijk kopje koffie.

Maar, 2 dagen voordat we naar Leiden wilden, hebben we nog een leuk bed en breakfast accommodatie gevonden in Delftgauw. Dat betekende dat we die kant op gingen. Nog geen half uur rijden waren we aanwezig. Het heette Buitengoed de Uylenburg. Ook dit was weer een historisch iets. De toekomstpoorten waren nog aanwezig en nu is er een soort hotel/bed and breakfast. We hadden een kamer gehuurd in de herberg. Nou ja herberg, zo noemde men dat omdat er een herberg vlak naast stond.

We zijn eerst wat gaan drinken in het Midicafe. Dat stond ook op het terrein. Daarna een heerlijk drankje op de kamer en een verkenning op het terrein. Ook ons diner hadden we in dit midicafe. Een zeer leuke en aantrekkelijke vrij toegankelijke accommodatie.

De volgende dag een heerlijk ontbijt in het hotel gekregen. Allemaal verse waar vanuit de plaatselijke boerderij. Een verwennerij was dit.  Daarna een korte wandeling gemaakt in het natuurgebied van Delftgauw, dit was ongeveer 4 km en daarna doorgereden naar Delft. Nu we er toch dichtbij zijn, dan moet je Delft natuurlijk bezocht hebben. Nog geen 10 minuten rijden en we stonden geparkeerd in het Centrum. We hadden geen vaste standswandelroute, maar we zagen wel een rondvaartboot. Dus dat was een mooie oplossing.

Een heerlijke tocht door de grachten van Delft. Het centrum van Delft is op zich niet zo groot, maar wel rijk aan Historie. Zo ligt ons koningshuis daar begraven (De nieuwe kerk). De oude kerk staat net zo scheef als de toren van Pisa. Dat komt doordat de kerk vroeger is uitgebreid in de grachten. Wist je dat 1 op de 4 Delftenaren een student was? Zoveel studenten kwamen we tegen. De botanische tuinen en het TU Delft is ook een aanrader.

Na een bezoek aan een Italiaans cafetje zijn we richting Almere gegaan en onderweg kwamen we op het mooie idee om in Almere nog even door te rijden naar Le Baron in het centrum. Daar heerlijk een drankje gedaan met wat lekkers erbij, zodat we niet meer hoefden te eten.

 

Ans en Henk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on