s

Blog

April 2020 Oostvaardersplassen en Kromslootpark

Wat is het niet mooier om in je eigen omgeving de mooiste plekjes op te zoeken waarbij de sport is om “mensen” in het kader van de COVID-19 virus proberen te ontlopen. Wij hebben dit weekend dit gedaan in de Oostvaarders plassen (tussen Almere en Lelystad) en het Kromslootpark (voor de Hollandse brug aan de linkerkant).

 

Zaterdag 11 april 

Goedendag, daar zijn we met een verhaaltje uit de natuur!

Ook nu nog steeds nergens heen, maar een “ommetje” moet kunnen. We hebben weer goed opgelet, links en rechts. Wat ons opviel is toch echt dat heel veel mensen zich aan de regels houden. De enkeling die wij onderweg tegenkwamen, dachten vast hetzelfde. Gedag zeggen, afstand bewaren en doorlopen, maar we beginnen bij het begin. Vandaag een mini stukje met de auto.

De looproute die Henk had uitgezocht was weer om door een ringetje te halen. Van alles was er weer te zien, Almere is best goed bezig vind ik.

Er is behoorlijk wat groen en als je oog hebt voor wat er om je heen geberd, zie je mooie dingen. Het kon daarom ook niet uitblijven en werden er door Henk weer de mooiste foto’s gemaakt. Grappig was wel dat dit niet ver van de A6 af was. Je liep daar alsof je helemaal alleen op de wereld was (nou was dat ook bijna zo). Het werd een heerlijke wandeltocht, onderweg een kikker hoofdpijn bezorgd, maar die kwaakte er lustig op los. Daarna richting huis en een heerlijke barbecue gedaan. Dat mocht zeker wel na zo ongeveer 6,5 km heerlijk, heerlijk. Geniet van de foto’s. Morgen gaan we er weer op uit en dat laten we jullie natuurlijk ook weten. Daarom wachten we met het op de site zetten. Dat doen we morgen. Toto dan.

 

Zondag 12 april

Zoals beloofd ook vandaag een verslag van onze wandeldag. Voordat we weggingen een verwen paasontbijtje. Het zonnetje riep ons al , maar eerst een filmpje kijken van Bram (de kleinzoon van Henk) die heel druk met mama Diana (papa Frank filmt) aan het zoeken was naar paaseieren. Zo leuk om te zien. Hij had (natuurlijk) gewonnen van mama en als laatste de grote verrassing die hij kreeg omdat hij gewonnen had. Een heel groot paasei van (opa)Henk.

Daarna¬† was het tijd voor de wandeling die Henk alweer paraat had. Na een stukje autorijden kwamen we bij de Oostervaartseplassen. Er stonden aardig wat auto’s en met het idee van dat wordt oppassen gingen we op pad. Dat oppassen viel gelukkig mee. De mensen die we tegenkwamen hielden zich goed aan de voorschriften wij natuurlijk ook. Het mooie was dat we onze eigen route hadden, dus oppassen voor wie of wat we tegenkwamen viel achteraf ook mee. Wat leuk was waren de spotters huisjes, de zogenaamde vogelspotters. Die waren er niet, wie er wel waren: de Konikpaarden. In kleine groepje kwamen we ze tegen. Je kon zien dat ze al die aandacht wel gewend zijn, want ze bleven kalm grazen. Er stonden ook borden met houd afstand 25 meter. Of die paarden dat ook wisten ha ha.

De omgeving was ook heel mooi hoor. Henk maakte weer hele mooie plaatjes van alles wat we interessant vonden. Zo stiekem weg waren we al een stukje onderweg en elke keer zagen we groepjes Konik paarden. Op een gegeven moment stonden we op een brug en zagen we vlak bij ons in het water een bever die heel druk was met bezigheden (misschien nest bouwen?). Even daarna ook een vrij grot karper. Dat ging vervolgens op de foto. Onze weg vervolgend weer verder op wat vissen onder een brug. Dat waren er heel wat, leuk om te zien. Inmiddels waren we al een tijdje onderweg en liepen we richting auto. Ik had al verteld van de paarden onderweg en dacht dat we alles gehad hadden. Ineens een groep paarden oor ons die onze kant opkwamen. Ik dacht schuilen, dit is toch wel erg indrukwekkend en je weet nooit wat ze doen. Zeker nu niet, want er waren een paar mensen te dichtbij gegaan en je kon zien dat de paarden wat onrustig werden. Ik had zoiets van waarom laten ze de paarden niet met rust, maar ja dit soort dingen gebeuren natuurlijk daarom was het voor mij WEGWEZEN!!! Henk maakt toch een paar mooie plaatjes van de paarden.

Bij de auto aangekomen zagen we dat het wel erg durk geworden was en dat het een goed tijd was weer te vertrekken. Het was een mooie route geweest en toch weer 8 km, samen met gisteren een mooi resultaat. In de auto richting beginpunt, het huis van Henk. Het was werkelijk nog steeds prachtig weer, dus van wandelen naar “pootjes hoog” in de tuin en verder genieten van de geluiden van vogels, andere dingen die je oppikt en verder niets. Nou ja niets? Henk heeft van de finne dag die het al was een pracht afsluiting gemaakt: heerlijke hapjes tussendoor en toen het zo’n beetje etenstijd werd een heerlijke schotel van verse asperges en nog vele andere dingen gemaakt. Het kon niet op. De foto’s laten zien echt top.

Ik vond het een leuk idee van Henk om een filmpje op te nemen in het verslag die Henk laat zien met uitleg over het lekkerste toetje, de creme brulee met een live verslag hoe je dat het beste kan branden. Echter, we weten even niet hoe we dit filmpje in dit verslag moeten toevoegen. Voor nu hebben we een mooi weekend gehad en er volgen er zeker meer. Tot dan zeg ik maar en hopelijk vonden jullie dit het lezen waard en zeker de foto’s, want die zijn echt heel mooi.

Groetje van Henk en Ans en tot onze volgende avontuurverslagen.

 

 

 

 

 

 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on