s

Blog

December 2021 Suyderoogh in Lauwersoog

Het was even wennen in de maand december er tussen uit te gaan. Juist in dit weekend is de lockdown weer in gegaan, maar dat is voor ons niet erg.

 

Normaal gesproken is de maand december net zo geschikt voor uitjes of weekendjes weg, maar dit jaar hebben we daar een uitzondering voor gemaakt. Waarom? Nou heel simpel. In het voorjaar zijn we 2 nachtjes naar Pieterburen geweest met een uitstapje naar Schiermonnikoog. Om daar te komen zijn we met de veerboot vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog gegaan. Om naar de boot te gaan, reden we door het natuurgebied Lauwersoog, wat een mooie ervaring was dit. Nu kwamen wij een maand geleden een mooie aanbieding tegen van een huis in het Landal park Suyderoogh, dat te midden in Lauwersoog ligt. Voor 180 euro all-in een lang weekend voor een huisje van 90 m2 met open haard en een 42 inch tv. Dat betekent dus Netflix zien via de chromecast. Niet verkeerd en hebben dit dan ook snel geboekt.

De vrijdag hadden we een early checkin van 13.00. Dat is mooi.Juist in deze tijd dat het vroeg donker is, is een early checkin zeker aan te bevelen. Binnen een uur waren we geinstalleerd en daar hebben wij op geproost. Een nieuw avontuur kon beginnen. Ans heeft pas geleden een longontsteking gehad en is herstellende hiervan. Dat betekent geen grote wandelingen,  maar korte rondjes op het park zelf. Dit weekend is dan vooral genieten van het huis en haar gerieflijkheden.

Dus dit keer geen grote verslagen van onze wandelingen,maar een kort verslag van het park. Het is een park van 290 huisjes die allemaal dezelfde bouw hadden, maar wel een verschil tussen2 en 3 slaapkamers. We zagen ook veel van deze woningen die in eigen bezit zijn. Die worden dus niet verhuurd, maar wel door Landal onderhouden. Het zijn grotepercelen, dus veel ruimte rondom het huis en afgescheiden door bomen en struiken. Elk huisje ligt niet verder dan een paar meter van een beek of meer af. Het is ons duidelijk dat Landal midden in dit natuurgebied een park heeft mogen bouwen.

Het is kleinschalig en dat zie je dan ook direct aan het begin van het park, De mevrouw van de receptie was tevens de verkoopster van de supermarkt. Er zijn wel verschillende activiteiten, zoals een zwembad, rodelbaan, midgetgolf etc. Maar door corona waren deze activiteiten dan ook gesloten. Al met al een pracht weekend.

 

Ans en Henk

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on