s

Blog

Juli 2020 met vrienden in Bad Berleburg in Sauerland

Aangesloten op onze geweldige reis in Titmaringhausen, zijn we doorgereisd naar Willingen (ongeveer 60 km naar beneden), nabij Bad Berleburg waar we hebben afgesproken met onze vrienden Joke en Harry. Ook dit is weer een belevenis op zich. Geweldig om hier weer op terug te kijken. Nieuwsgierig, lees dan verder.

 

Vanuit Titmaringhausen vertrokken wij om 10.00 uur richting een wandelroute vlakbij Bad Berleburg. We konden om 14.00 het huisje in, dus eerst nog lekker wandelen. We besloten een korte route te doen van nog geen 6 km. Uiteindelijk werden dit er 7. Gewoon een extra ommetje in een prachtige omgeving. Wel veel regen die dag, paraplus waren noodzakelijk. We moesten de route iets wijzigen vanwege het weer en de omstandigheden van de bodem. Toch heeft het wandelen een heel andere dimensie met regen. Grappig om dit zo mee te maken.

We stonden nog geen kwartier bij het huisje te wachten op Joke en Harry. Het huis van 120 m2 bleek geen 2 badkamers te hebben, maar 1. We hadden juist voor 2 gekozen vanwege Corona. De eigenaar heeft dit kunnen oplossen door een onderliggend souterrain ons aan te bieden. In dit souterrain bevonden zich een slaapkamer en douchegelegenheid. Ans en ik zijn hier in getrokken. Maar dat viel toch wat tegen: een matras dat naar het midden inzakte (rugpijn), een douche waarvan we (ik in ieder geval) ingekrompen moesten douchen en het ontbreken van wifi. Dat is toch allemaal minder. Henk gaat in ieder geval hier met booking.com in onderhandeling, doordat de omschrijving van het huis niet goed bleek. We zijn immers Genius lid level 2 bij Booking.com. De overige vertrekken waren juist zeer bijzonder met mooie uitzichten over de bergen en een ruim ingerichte keuken dat voor Joke en Henk een belangrijk onderdeel is. In de lounge van het huis kon je zo over de bergen heen kijken, dit was geweldig.

De samenwerking was z’n vieren was zeer goed. Ook wij besloten met z’n vieren een wandeling te maken van 10 km, wat uiteindelijk op 11 km uitkwam. Mooie routen door de bossen met een niet al te grote daling en stijging van de paden. We hebben lekker veel gekletst en gelachen en daar gaat het immers om.

De volgende dag zijn we naar ‘Schloss Bad Berleburg” gegaan. In eerste instantie dachten we van een leuk gebouw, maar eenmaal in de tuinen en het park van het slot kwamen we zulke mooie uitzichten tegen. Het werd een dag van lekker slenteren, veel zien en veel beleven. Met name de prachtige natuur met fraaie bloemen gaf ons aandacht. Harry en Henk hebben daar geweldige foto’s van gemaakt. Op de terugweg naar het huis nog lekker een biertje genomen in één van de biergarten. Maar, wij hadden nu in totaal 59 km gelopen in 6 dagen. Dat moesten er dus 60 worden. Dat betekent dus na het biertje nog een kleine wandeling. Ook dan zie je weer heel andere vergezichten, het blijft je trekken in alles. Uiteindelijk zijn het er 60,5 km worden (mogen we wel afronden naar 61 toch?).

Eenmaal in het huis aangekomen zijn we lekker gaan borrelen en napraten. De volgende dag hebben we met z’n vieren de spullen ingepakt en konden we om 11.00 uur vertrekken richting Huizen. Het waren 9 heerlijke dagen.

 

Ans en Henk

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on