s

Blog

Juni 2020 een fruit autotour door de Betuwe

Zomaar een dagje met de auto van 250 km door de Betuwe rijden op zoek naar heerlijk vers fruit. Is dit werkelijk zo vers dat je het verschil kan proeven? Wil je het weten, lees dan onderstaand verhaal.

 

Een weekend niets te doen, geen avonturen beleven, dat kan natuurlijk niet. Zo hebben we het idee gehad om een dag richting Brabant te rijden. Een autoroute vinden op google was nog niet zo makkelijk. Het merendeel zijn fiets- wandel en motorroutes. We hebben dan ook maar een motorroute uitgekozen, deze route was 124 km lang. Inclusief de heen en terugweg was dit 250 km.

We zijn de ochtend vanuit Ans haar woning in Huizen vertrokken, niet zo heel vroeg, want een goed ontbijt is natuurlijk ook lekker. Na de een heerlijk beschuit van verse aardbeien (van de supermarkt) en 2 lekkere bakken koffie zijn we om 10.00 vertrokken richting Veenendaal. Van daaruit zijn we de autotour begonnen. Het was even wennen, want de route hadden we niet op de navigatie, dus moesten we zeer ouderwets de route gaan volgen vanuit een landkaart en een papieren beschrijving. Op zich niet verkeerd, onze grijze massa’s bovenin konden dan ook eens weer lekker aan de slag. Het was eigenlijk best wel grappig, deed ons denken aan vroeger.

We zijn door veel dorpjes gereden. Om er een paar op te noemen: Ooij, Ochten, Kesteren, Batenburg, Rhenen, Amerongen, Beneden Leeuwen, Appeltern, Maasbommel, Hernen en nog veel meer. Kleine pitoreske dorpjes waar leuk doorheen te rijden is. We hadden met elkaar afgesproken dat we in een paar dorpjes de auto zouden neerzetten en te voet de dorpskern gingen bekijken. Nou dat is er niet van gekomen, want de tijd zat in ons nadeel. Eigenlijk was de route te lang, we hebben zelfs nog een klein stukje ingekort.

Maar waarvoor we kwamen was natuurlijk het verse fruit. Het was de tijd van de appels, aardbeien en kersen. We hennen ze alle drie gekocht. Hier zijn de resultaten ten opzichte van het fruit uit de supermarkt:

  • appels: de lekkerste appels zijn nog altijd de Elstars. We hebben een kilo appels op het platteland uit een automaat gekocht. Een soort snackbarautomaat met daarin het fruit.
    Oordeel: zelfde smaak, sappig, minder beurse plekken en vooral goedkoper (1,25 per kilo)
  • aardbeien: deze zagen er heel mooi uit, totaal geen plekjes, je zag echt dat de beste aardbeien in de aangeboden bakjes lagen.
    Oordeel: ondanks de mooie kleur, was de smaak zo goed als hetzelfde, misschien nog zelfs iets minder zoet. En de prijs was ook hoog, namelijk 4,00 per pond
  • kersen: wat een grote jongens ware dat zeg en wat zagen die er lekker uit
    Oordeel: we hadden een pond gekocht en kregen er 10 kersen extra bij. De kersen hadden een lekkere ronde zachte smaak, een aanrader, maar niet de prijs (4,00 per pond)

Op weg naar huis wilden we per se de Waal oversteken via een veerpont bij Amerongen. Dat was wel even omrijden, maar gelukkig bij het aankomen bij de veerpont konden we direct erop rijden. Enorm leuk dit, hadden we niet willen missen. Al met al waren we pas 19.30 weer thuis in Huizen.

 

Ans en Henk

 

 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on