s

Blog

Juni 2021 De Druiventros en Baarle Nassau en Hertog

De Druiventros met Herman den Blijker of Julius Jaspers, het maakte niet uit. We zijn blijven lachen op tv. Na vorige week een nieuw concept voor het avondeten. Ons benieuwen, dat moeten wij meemaken.
Gecombineerd met een bezoek aan Baarle en een overnachting in De Druiventros hebben we een leuk weekend gehad … veel
gelachen.

 

Het idee was pas een paar dagen ervoor geboren en we hebben dan ook direct dit geboekt. Wij dachten, dat pakken ze ons niet meer af. En zo geschiedde, op de heenweg hebben we het plaatsje Baarle Nassau en Baarle Hertog aangedaan. Deze 2 plaatsje bestaan uit 30 enclaves: 22 enclaves van Nederland in het Belgische deel en 8 enclaves van Belgiƫ en in het Nederlandse deel. Dat zorgde ervoor dat wij ruim 10 keer de grens van Belgiƫ zijn gepasseerd. De grenzen liepen gewoon door huizen heen. Zo ook het gemeentehuis van Baarle Nassau (Nederlandse deel). Daar kon je trouwen, maar de ambtenaar die het huwelijk moet voltrekken moet wel net in het Nederlandse deel staan, anders was het huwelijk niet geldig.

Zo waren er ook diverse winkels. Zoals Zeeman. Deze winkel staat ook op 2 gebiedsdelen. Maar hoe dan? Waar moet men belasting betalen enz. Er is pas in 1979 besloten dat de voordeur bepalend is in welk land zij gevestigd zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook de vele vuurwerkwinkels in de diverse Belgische delen. Daar is vuurwerk het hele jaar door verkrijgbaar. In het Nederlandse deel mag dit alleen 48 uur voor de jaarwisseling. Zo kom je hele vreemde zaken tegen die voor ons heel logisch zijn, maar daar toch anders uitgevoerd moeten worden.

Rond 15.00 waren wij in hotel De Druiventros. Inchecken en de koffers op de kamer. Nou, dat hebben we geweten. Een kamer waarin een stapelbed was toegevoegd, zodat je maar 1 nachtkastje had en amper kon lopen. Dat kan toch niet waar zijn. Het was er ook vies, wij noemden dat maar de bezemkast en dat voor 101,50 per nacht incl. ontbijt. Maar wij zijn geen Hollanders als we daar niets van zeggen en Ans is richting receptie gegaan. We hebben een andere kamer gekregen die wel goed was. Maar ook oubollig, maar wel schoon en goed. Het was immers maar voor 1 nachtje en wilden wel eens weten hoe De Druiventros nu presteerde na al die tv programma’s.

Na een heerlijke Karmeliet Triple van de tap en een “baffie” zijn we op de kamer ons lekker gaan opknappen voor het diner. Inmiddels hadden we begrepen dat het concept een combi was geworden van All you can eat en de barbeque. Gelukkig was de kaasfondue van moeders het niet geworden. Ik weet niet of jullie dit programma hebben gezien, maar het was niet aan te zien de kaasfondue. Het diner was echt verrukkelijk. wel een beetje aan de prijs, maar het was het wel waard. De uitdaging die wij ons zelf hebben aangegaan is met de eigenaren Janny en Rob op de foto. Nou dat is gelukt, het zijn echt leuke mensen.

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt zijn we richting huis gegaan. Maar het prachtige weekend was nog niet afgelopen, Diana was jarig en dus lekker bijkletsen. Wij konden terugkijken op een geweldig weekend die wij weer in ons logboek kunnen bijschrijven.

 

Ans en Henk

Comments

 • juni 23, 2021

  Ziet er erg leuk uit. Goed verhaal, lekker onderbouwd

  reply
  • Henk Bosklopper
   juni 24, 2021

   Dank je

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on