s

Blog

Maart 2021 Vinkeveense plassen en Oud Loosdrecht

Corona of niet, we hebben dichtbij een hotelletje genomen. Wat verbaasd ons, we liepen hier minder risico dan dat je een reguliere supermarkt bezoekt.

 

Het zijn maar 2 dagen met een overnachting in het Apollo Hotel aan de Vinkeveense plassen. Het was zo dichtbij dat we makkelijk naar huis hadden gekund, maar we hadden een leuke aanbieding en dachten waarom ook niet. Het was maar 22 minuten rijden vanuit Huizen. We kwamen om 12.00 uur aan bij het hotel en konden direct onze spullen in de mooie kamer kwijt. Dat was zo gek nog niet, want er waren maar 5 kamers bezet in het hele hotel. De kamer had een mooi uitzicht over de Vinkeveense plassen. Daarna direct starten met onze eerste wandeltocht.

De route was eigenlijk heel simpel, maar o zo mooi. Vanuit het hotel via de provinciale weg N201 naar Vinkeveen. Dit was wel een zeer drukke weg, maar het kon gewoon niet anders. Na een heerlijk kop koffie in een bushokje te hebben genoten zijn we via de Baambrugse Zuwe gelopen naar de Groenlandse kade. Ik kan jullie vertellen dat in Blaricum de plebs van het Gooi woont, maar deze Baambrugse Zuwe wint het volgens mij. Zoveel woningen, de een nog mooier dan de ander en allemaal willen ze graag hun rijkdom laten zien. Eenmaal op de Groenlandse kade liepen we richting het hotel.  Het restaurant was niet open in het kader van Corona, dus mij benieuwen hoe dit opgelost ging worden. Toen wij terugkwamen in de hotelkamer stond daar een tafel met 2 luxe stoelen waaraan wij konden eten. Ook op het bed lag een heerlijke lekkernij. Een pluim voor Apollo Vinkeveen.

De volgende dag na het ontbijt (zelf ophalen en nuttigen in de kamer) reden wij richting Oud Loosdrecht. Vanuit het hotel konden we ons zelfs voorzien van allemaal lekkernijen om te gebruiken tijdens de wandeltocht. Ook dit zijn wij nog niet eerder tegengekomen en dat met maar 5 bezette kamers. Ans heeft een lange tijd doorgebracht in Oud Loosdrecht, ze had daar een mooie kajuitboot. We zijn via de  Nieuw-Loosdrechtsedijk naar het revalidatiecentrum Zonnestraal gelopen. Vroeger was dit een groot revalidatiecentrum, maar tegenwoordig zitten hier nog vele andere bedrijven. Vanuit Zonnestraal liepen wij richting het vliegveld van Hilversum. Toch wel leuk omdat Henk daar vroeger met de luchtverkennes (scouting) veel geweest is. Er werd met scouting geholpen om parachuten op te vouwen voor de parachutspringers. Daarna weer richting Oud Loosdrecht. De auto stond bij Jachthaven Loosdrecht geparkeerd waar Ans vroeger haar boot had liggen.

Het was een leuk weekend tussendoor.

Ans en Henk

 

 

 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on