s

Blog

Mei 2020 Een verkenning op de Loosdrechtse plassen

Onverwachts een dag een motorboot huren op de Loosdrechtse plassen: wat is dat leuk. De ingrediƫnten van mooi weer, veel wind en een vishengel doen wonderen.

 

Voor degene die dit leest van harte welkom. Het is Pinksteren, mooi weer, dus trekken Henk en ik er weer op uit. We gaan naar Loosdrecht! Stukje varen op de plas, Henk wil graag vissen, dus dat gaan we doen. Hondje gaat mee, net zoals de picknickmand, drinken en een goed humeur. Goed op weg. Het leuke is altijd weer dat Henk zulke leuke dingen organiseert, dus dit wordt weer een geweldige dag.

Na het ontbijt alles klaargezet, inpakken en wegwezen. In Loosdrecht was het al behoorlijk druk bij de havens. Waar wij moesten zijn was het betaald parkeren. Henk wist daar natuurlijk wat op en vrij snel stonden we binnen de “poorten” van de haven. Spullen mee naar de boot, het was nu al geweldig. Alles in het bootje, “trossen los” en gaan. Er werd gezegd pas even op het bruggetje verderop, daar kan je zo niet onder door, even hoofd intrekken! Dat was bij kapitein Henk prima in orde, bij mij wat minder ha ha ha. Er lagen plastic kussentjes op de plank en ja hoor, ik gleed onder de brug varend van de zit zo het bootje in. Hilarisch natuurlijk. Henk van alles proberen mij overeind te hijsen, ook nog sturen, oh heerlijk was dit.

Werkelijk heerlijk wat een verwennerij weer. Bij de plas aangekomen volle moed vooruit de plas op. Nou dat duurde niet lang, want er was me een wind en golven, dat kon het bootje ook niet aan. Een paar grote golven water over mij heen en ook over Snowy, dus beide doorweekt en wie niet? Heerlijk toch dit. We gingen weer snel de luwte in om niet nog natter te worden en in de zon om te drogen. Dat gaf Henk de gelegenheid om zijn visspullen in orde te maken. Omdat het te link was om weer de plas op te gaan, zijn we na het vissen de Kalverstraat van Loosdrecht in gegaan en hebben daar heerlijk rond gevaren, gekeken naar al die mooie zomerhuizen op eilandjes gebouwd en zo de dag doorgebracht. Echt, ik kan blijven schrijven, maar dit was zo snel voorbij alweer, dat het verslag ook niet veel langer kan zijn.

Rond half zes moest de boot terug, maar geloof me, je hebt een route uitgestippeld, denkt dat komt wel goed en toch hebben wij moeten zoeken. Wij zijn natuurlijk na goed opletten bij de haven aangekomen. Maar de hilariteit was nog niet klaar. We kwamen aanvaren. Ik zou als “bootmeisje” het touw pakken om de boot te stoppen, maar ook nu gleed ik van de zitting af door de plastic kussen en ging slow motion onderuit, lang en breed. Henk zei nog “oh jammer dat ik het niet kon filmen” :). Was niets aan de hand, we gingen aan land, naar de auto en naar huis. Het was gezellig geweest.

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on