s

Blog

oktober 2020 – wandeling Hosterwold Zeewolde

Helaas moesten we onze vakantie naar de Eifel in Duitsland annuleren omdat Henk behoorlijk ziek werd met 9 dagen koorts, maar inmiddels goed hersteld en we hebben er al weer een paar wandelingen op zitten. Deze wandeling in het Hosterwold stond in de planning en waarom ook nu niet. We hadden 3 uur de tijd, want daarvoor en daarna regen, maar het is gelukt om toch nog 8 km het Hosterwold te verkennen.

 

In laatste avontuur naar de Hutkoffer in Drenthe wilden we op de terugweg naar huis het Hosterwold bij Zeewolde gaan verkennen, echter Henk werd in dat weekend ziek en het kwam er niet van. Inmiddels goed hersteld en waarom nu niet. We hadden wel een klein probleempje: buienradar gaf aan dat het van 12.00 tot 15.00 droog zou zijn. Daar hadden we zeker wel 65 km rijden voor over. Dus na het ontbijt direct naar Hosterwold.

Je snapt bijna niet dat in het grote Polderland, dat nog geen 45 jaar bestaat, er zoveel bos is. In dit aangelegde bos waren mooie paden te vinden waar niemand kwam. We zijn op onze route niet meer dan 3 stellen tegen gekomen en een man die daadwerkelijk de weg kwijt was. Maar goed, Henk heeft hem op weg geholpen, je zag duidelijk dat hij hier mee zeer blij was. We hebben een rondje gemaakt wat 8 kilometer was, meer was ook niet verantwoord om droog te blijven. Alle paden waren gigantisch drassig en nat. Wij blij dat we sinds kort nieuwe ANWB schoenen hebben die geen water doorlaten, dat kwam nu mooi van te pas. En daarbij onze ANWB sokken, dan weet je niet wat je meemaakt: na afloop droge voeten zonder zweetverschijnselen.

Het Hosterwold had veel bezienswaardigheden. Ondanks de strakke lijnen in het bos (veel rechte paden) waren de tussenliggende paden verrassen voorzien van onverwachte mooie uitzichten. Zo kwamen we een golfvereniging tegen met zeer grote en mooie golfbanen. We hadden inmiddels de ervaring van een paar maanden terug: we vonden toen 2 golfballen buiten het terrein (nummer 1 en 3). Na deze ervaring dus nu ook weer kijken en wel ja, we vonden 3 golfballen, echter zonder nummers. Wat er wel op stond was: “eigendom van golfclub Zeewolde”. Ook deze uiteraard weer als souvenir meegenomen. We hebben er inmiddels dus 5. Ja het blijft een Gooise sport, de streek waar Ans woont :).

Al en met al, we blijven zeggen wat is Nederland toch mooi. Ondanks het weer zie je toch weer bijzondere beelden die wij niet graag gemist hadden. Om ongeveer 14.30 op buienrader: nog 45 minuten dan zou het gaan regenen. TIjd om naar de auto te gaan. Als traditie zijn we natuurlijk weer ergens een hapje en drankje gaan nuttigen. Dit keer in Van der Valk Almere. Heerlijke bitterballen met een drankje

 

Ans en Henk

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on