s

Blog

Mei 2020 Om de hoek bij Henk

Soms is het dicht bij huis enorm genieten van de natuur. Zo ook dit weekend zijn wij “om de hoek bij Henk” wezen genieten van de natuur. Dat betekent lopend naar het Hannie Schaftpark en het Beatrixpark. Als je goed oplet wat de natuur je allemaal te bieden heeft, dan ben je een koning te rijk. Wil je meer weten, lees dan het verhaal hieronder.

 

Hallo allemaal, na een afwezigheid zijn we er nu weer even. Het is nog steeds een moeilijke tijd, dat zal helaas nog wel even duren, maar we hadden nu toch het idee om een frisse neus te halen in Almere. Het weer werkte heel goed mee, dus voor vandaag een wandelroute die Henk had bedacht. Hondje Snowy ging mee op de wandeltocht, dus op voorhand al leuk. Ik ben benieuwd wat Almere nog meer te bieden heeft dan de plekjes waar we al geweest zijn.

 

zaterdag 16 mei

Het is zaterdag 16 mei . Na een heerlijk ontbijt, vroeg in de middag op pad. Klein stukje met de auto want we gingen naar het Hannie Schaftpark. Dan was de auto wel handig. Daar aangekomen stonden er wel wat auto’s, dus was onze blik gericht op waar lopen andere wandelaars en kunnen we ze ontwijken. Onderweg maakt Henk weer prachtige foto’s. Die komen jullie zeker tegen in dit verslag. Groot wordt dit verslag niet, want uiteindelijk waren we in een uurtje uitgewandeld, maar het is leuk toch iets te vermelden op de site. We hadden de auto neergezet en liepen richting park. Dat werd een heel klein stukje, want Snowy mocht niet mee: “het deel waar ze niet in mocht heette bos der onverzettelijken” ….. dus bleef er niets anders over een pad te nemen waar dat verbod niet aanwezig was. Wat  voor ons jammer was, dat het drukker werd en dat er wel heel veel honden los liepen. We moesten veel mensen ontwijken, maar toch hielden zij zich over het algemeen ook goed aan de regels. Even verderop een woonwijkje, nou ja woonwijkje. Je zou je bijna in het Gooi of Wassenaar wanen, een beetje kapsones wijk, maar goed, dat hoort er ook bij. Verder lopend wilden we het Cruquius eiland op, maar helaas was het bruggetje kapot, versleten enz. Weer thuis gekomen konden we nog in de tuin zitten. Wat een heerlijke temperatuur. Gekwetter van vogels, koekoeken zelfs in de tuin. Een enkel vliegtuig dat overkwam, vissen in de vijver en als toetje toe vandaag heerlijk eten gemaakt door Henk (natuurlijk). Al met al een hele fijne dag. Morgen  is het wat warmer dan vandaag, dus een wandeling zit er zeker weer in.

 

 

 

zondag 17 mei

Zoals beloofd ook voor vandaag een verslagje van onze wandeling. Ook deze wandeling komt uit de koker van Henk. Geen auto vandaag, wel Snowy mee en direct vanuit huis beginnen met wandelen. Ook nu weet ik de bestemming nog niet, maar dat maakt het juist nog leuker. Het wordt wandelen door de woonwijken dat is maar zo. Hoe groot was mijn verbazing, dat we wederom een park in liepen, kwamen we bij een sportplaats. Er werd getennist, gevoetbald en op een bankje “kletsende” mensen. Wat bleek dit sportgebeuren was gesponsord door de Johan Cruiff foundation. Stond ook duidelijk aangegeven met 14 regels (hoe kan het ook 14). Die gelezen te hebben dacht ik, als mensen zich daaraan houden is de wereld een stuk aangenamer, maar ja, zo was hij. Naast dat van Johan bleek dat Seedorf ook een deel had gesponsord. Ik vond het geweldig van die jongens en dit vond je om de hoek bij Henk.

Het park inlopend zagen we een beeld van Beatrix, dus duidelijk nu Beatrix Park en dat om de hoek bij Henk. Nadat we al heel wat moois hadden gezien en Henk foto’s had gemaakt, zagen we aan de overkant een restaurant de “Gateway”. Wat bleek nu Herman de Blijker heeft een poging gewaagd het een één en ander te veranderen, maar naar wat ik hoorde is dat niet echt gelukt. Dat kan ik mij nu wel voorstellen, want dat restaurantje moest gewoon zo blijven. Dat vind ik, het zou zonde zijn. Er hebben oude Amerikaanse bussen gestaan en binnen lijkt het ook op een bus, leuke zitjes met glimmende tafeltjes, busbanken om te zitten en het verdere interieur ook Amerikaans, heel leuk allemaal. Daar wil je dan ook wat eten of drinken. En Ans weet het, want die is er vroeger met Marc en Manon wat wezen drinken. En dat allemaal om de hoek bij?

Snowy heeft lekker kunnen hollen even helemaal vrij, vooral achter Henk aan hollend, leuk om te zien. Omdat we van “bospaden” houden, hebben we de paden die door de wandelaars gepakt werden, zoveel mogelijk gemeden. Als we dat nu niet hadden gedaan, hadden we twee kleine meertjes gemist en hadden we ook niet geweten welke dieren zich daar ophielden. Henk heeft daar een foto van gemaakt (zie onderaan). En dit alles om de hoek bij ……Af en toe hoorden we buiten geluiden, auto’s, motors enz. toch was dat niet echt storend. We liepen weer langzaam richting huis. Het weer was fantastisch en we hadden zin dit moois op te schrijven samen met de mooie foto’s en jullie deelgenoot te maken van ons weekend. Het mooiste was dit alles te ontdekken om de hoek bij Henk.

Op dit moment zitten we in de tuin te genieten van alles om ons heen , hetzelfde als gisteren. ook weer lekkere hapjes en drankjes. Als jullie dit lezen zijn we ons alweer aan het voorbereiden voor de volgende trip en de verhalen daarvan. Dat wordt volgende week in een landhuis in Epe. Voor nu hopen we dat jullie dit een leuk verhaal hebben gevonden. Dat alles om de hoek bij Henk, ongelofelijk maar waar. Tot horens.

Ans en Henk

 

 

 

 

Comments

  • Janneke
    mei 17, 2020

    Zo dat was genieten. En van de lekkere hapjes van henk natuurlijk. Nederland is erg mooi.

    reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on