Image Alt

Blog

2024-02 B&B De ruimte en de vrijheid in Steenbergen

In februari zouden we eerst naar Noord-Duitsland gaan. We dorsten daar niet naar toe te gaan, we hebben namelijk geen winterbanden, en die zijn daar verplicht, vandaar hebben we deze vakantie omgeboekt naar Steenbergen, in Noord-Brabant tegen Zeeland aan.

 

Vrijdag 16 februari

Eindelijk mensen, we gaan weer op pad. De laatste tijd niet veel gewandeld, dus daar meot echt verandering in komen. We gaan naar Steenbergen. Daar zijn we nog niet eerder geweest. Henk heeft een pracht locatie gevonden, we zijn daarom dan ook heel benieuwd.

Het hele huis is in “african style” alleen daar kijken we al naar uit. Eerst weer zoals altijd een ontbijtje inpakken en weg. Onderweg gaan we naar een vijverspecialist om informatie over de vijver in de tuin te verkrijgen. Daar moet heel wat gebeuren dus deze tussenstop komt doe uit (Barendrecht).

Inmiddels zijn we in Steenbergen en zijn rondgeleid door de eigenares. We wisten niet wat we zagen, dit hadden we nog niet eerder meegemaakt. In de grote kamer (huis) keken we al onze ogen uit. Centraal een grote tafel voor 8 personen, een heel aparte indeling en overal meegebrachte spullen van verre reizen door de man des huizes. Afrikaanser kan het echt niet.

Verder in een grote doorloop hal naar de keuken, een levensgrote giraf en ook weer allerlei andere voorwerpen/spulletjes uit Afrika. Henk heeft foto’s gemaakt, moeten jullie maar kijken, het is ongelofelijk. In de keuken zelf een eettafel en een heerlijk zitje, dus koken en relaxen te gelijk, fantastisch. De slaapkamer van hetzelfde natuurlijk. De overtrekken van giraf en zebra’s welke keus de eigenaar ook maakt, altijd een giraf of zebra. De douche, wc, alles straalt giraf en zebra uit. De rondleiding ging nog veel verder.

Buiten het huis in de tuin nog andere gebouwen, zelfs een mencave, we hebben onze ogen uitgekeken. Geweldig dit huis en de rest. We moeten maar op ons gemak gaan rondlopen in de dagen dat we hier zijn. Ik kan niet alles opschrijven, te veel, te mooi en niet te geloven. We mogen overal op het terrein “los lopen” zoals de eigenaresse zei. De B&B heeft niet voor niet “de Ruimte en de Vrijheid”. We gaan het zien, nu eerst alles in de kasten opbergen en beginnen met een heerlijke week hier in Steenbergen, tot morgen.

 

Zaterdag 17 februari

We hebben het ons nu al gemakkelijk gemaakt. Geen zelf gemaakt ontbijtje, maar een ontbijtje genomen van hier. We hadden 08.30 afgesproken en ook om dat tijdstip werd het ontbijt in de keuken klaargezet.

Gisteren had Henk al een leuke wandeling uitgezocht en omdat vandaag de weerdoden met slecht weer rusten tot morgen, kunnen we een leuke wandeling gaan maken van zo’n 10 km. Eerst dit lekkere ontbijtje wegwerken, de spullen inpakken voor onderweg.

Je kan merken dat we even niet hadden gewandeld. We waren vermoeid en hebben de route iets ingekort. Het ommetje begon bij Het Wagenhuis en heette “In de boezem van de Eendracht”. We liepen langs het monument van de watersnoodramp. In die tijd stonden er arbeiderswoningen die toen waren weggeslagen door het water. Hele gezinnen kwamen om en het monument wordt ook goed onderhouden, ook lagen er bloemen.

Daarna begonnen we met de echte route in het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Het duurt te lang om werkelijk alles op te schrijven, dus dat ga ik niet doen. Henk zal zeker de foto’s die gemaakt zijn bijvoegen en misschien een aanvulling geven op wat ik heb opgeschreven. Het was een heerlijke dag in ieder geval.

’s Avonds voor de tv de finale van The Tribute gekeken. Morgen gaat het de hele dag regenen, dus dat wordt ons binnen vermaken, maar dat is ookk totaal geen probleem. Zeker als je je in Afrika waant en we kunnen alles op ons gemak bekijken. Voor nu sluit ik af en gaan we zien wat het morgen brengt.

 

Zondag 18 februari

De hele dag is zware regen voorspelt en dat is het ook geworden. Dat blijft er maar 1 ding over: je binnen vermaken. Dat hebben we dan ook zeker gedaan. Spelletje, boekje lezen, krant lezen enz, maar, het werd rond 16.00 voor een uur droog. Dat betekent toch een klein stukje lopen naar de suptermarkt.

 

Maandag 19 februari

Het blijft vandaag tot 15.00 droog en we zijn op pad gegaan. Eerst ontbijten, maar voordat we dat deden hebben we de eigenaar even verwittigd van het feit dat de rolluiken in de slaapkamer niet meer omhoog gingen en de toilet slecht doorliep. Het eerste was direct verholpen, namelijk een batterijtje, maar het tweede was minder. Na onderzoek door hem moest het straatwerk in de tuin eruit om bij de riolering te kunnen komen. Uiteindelijk heeft hij dat goed opgelost.

Wij zijn naar Steenbergen gegaan om de vestingroute te lopen, echter Henk is de plattegrond van de route vergeten mee te nemen. Dus uit ons hoofd en zonder uitleg van de route dat op de plattegrond vermeld staat, hebben we toch deze kunnen lopen. Wij vonden het niet zo geweldig, een beetje grauwe stad, zoals we dat ook van Antwerpen vinden. De grote kerk was wel mooi met meerdere pilaren.

Daarna zijn we vertrokken naar Anna Jacoba Polder, ik acht eerst dat het de naam van de polder was, maar het is echt een naam van het plaatsje daar. Een klein schiereiland en op de dijk kon je naar Goeree Overflakkee kijken. We hadden de auto geparkeerd bij het bezoekerscentrum De Eendenkooi. Wij hadden gedacht:  toeristisch, kop koffie etc. Alles was dicht, maar dat is in het hoogseizoen ook zo. Het was een bezoekerscentrum waarin je je zelf moest behelpen (buiten). Wel een grote woei daar. Bij elkaar deze dag een kleine 8 km gelopen.

 

Dinsdag 20 februari

Het wordt een mooie dag voor de tijd van het jaar. Tot ongeveer 14.00 uur zou zelfs de zon af en toe gaan schijnen, dus dat betekent een lekkere wandeling maken. We hebben gekozen voor het ommetje “De Kromme Hoek Om”. Dat is een trip van 9 km, dus niet al te ver. Het leuke van deze route is dat er beschrijvingen bij staan over wetenswaardigheden, bijv wat het vroeger is geweest.

We starten in Kruisland, dat is nog geen 12 minuten rijden van onze B&B. We hebben de auto geparkeerd en wat zien we, 2 kerken in een zeer klein dorp. Dat is toch niet te geloven zeg. Maar ja, dat was vroeger zo en nu moeten deze kerken om te kunnen overleven, andere bestemmingen krijgen, maar 2 kerken in een klein dorp, ik weet niet hoe ze dat willen gaan doen.

De tocht begon bij café restaurant De Commerce. Wij vinden dat altijd fijn, want dan heb je op de terugweg nog een lekker “drinkgelag” om wat lekkers te nemen. De tocht ging door weilanden heen. We hebben best wel veel leuke dingen gezien. Wat leuke dingen om op te noemen zijn Molenweg 11 woont Toon van de Berg, hij bezit een aantal gebruiksvoorwerpen van vroeger en je kan deze gratis bezichtigen. Maar …. Hij moet wel thuis zijn, dus jammer en doorlopen.

Dan heb je de Lindenburgse Baan, van oorsprong een particuliere weg naar de boerderij De Lindenberg. Vroeger werd deze weg het Krombaantje genoemd. Net voor dit punt staat een oude toegangspoort De Helenahoeve (zie foto). Dit wekt de suggestie dat het ooit de poort was naar een boerderij, echter dit is nooit het geval geweest. We kwamen ook het gebied genaamd “De Ever” tegen. In 1487 werd dit al zo genoemd. Een ever is een wild zwijn, maar is ook de bijnaam van hertog Jan van Brabant. We zullen het nooit weten denk ik. Terug bij de auto wilden we eerst wat drinken in het “drinkgelag”, maar helaas, hij was dicht.

Weer bij het B&B aangekomen had Jeanne, de eigenaressen, een doos met 6 heerlijke gebakjes klaar gezet. Die had ze voor ons meegenomen van de warme bakker, zo maar. Dat is toch lief he. Vanavond gaan we eten bij “eethuis Mei” en daarna gaan we er een lekkere avond van maken.

 

Donderdag 21 februari

Het wordt een natte dag, dus vandaag (laatste dag) wordt het een “kringlopendag” en misschien ook nog een bezoekje aan een tuincentrum om ideeën op te doen voor de vijver.

 

Tot slot

B&B De vrijheid en de ruimte is zeker aan te bevelen. Normaal heb je met een B&B een kamer en apart een douche/toilet, maar deze B&B heeft de luxe van een groot vakantiehuis met een wel heel aparte ervaring. Ik wil dat dan ook graag iedereen aanbevelen. Het is te boeken bij booking.com. Belangrijk om te melden: er staat 84m2, maar ik heb het uitgerekend, het moet volgens mij 184m2 zijn. Tip: als je ING hebt, dan kan je kosteloos een 25 euro voucher (alleen rentepunten) aanschaffen, dat scheelt toch weer. Wij komen zeker nog een keer terug.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on