Image Alt

Blog

2024-03 Driebergen Rijssenburg en B&B Klein Heidehorst

Ans had een wandelarrangement bij Buitenplaats De Bergse Bossen geboekt en ik dacht, dat wordt weer een mooie mogelijkheid om een B&B in de omgeving te zoeken

 

Zaterdagochtend zijn we vertrokken naar Driebergen Rijssenburg. Daar was namelijk buitenplaats De Bergse Bossen gesitueerd. Om 11.00 uur werden we verwelkomd bij de open haard met koffie en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom. Ja, je moet dan wel wandelen om al dit calorieën er weer af te krijgen. Het werd ongeveer 8 km. We hebben gelopen in de bossen van Bornia. Een mooie omgeving. 

Om 13.00 waren we terug voor een heerlijke lunch. Het was een fijnproeverij met o zo lekkere hapjes. Vanuit deze locatie zijn we nog 2 kringloopjes gaan bezoeken, helaas hebben we niets kunnen scoren. Dus op weg naar de Bed and Breakfast aan de Horstlaan 18. Het heette Klein Heidehorst. We werden verwelkomd met een heerlijk drankje, voor mij een glas rode wijn en Ans een heerlijk sapje. Alles werd uitgelegd. Het huisje had zelfs een aparte kamer met fitness apparaten. Waar maak je dat nog mee. 

Een supervriendelijke eigenaresse die vol trots vertelde over de tuin, het huisje en de omgeving. We zijn daarna een rondje tuin wezen wandelen. Een tuin met een stuk bos en een mooie grote zelf aangelegde vijver met goudvissen en koikarpers. Een genot om naar te kijken. 

Omdat we laat gelunched hadden, hebben we onze reservering in restaurant Klein Zwitserland geannuleerd. We waren nog vol en hadden ook lekkere hapjes meegenomen. Dat betekende lekker genieten van een drankje en de zaterdag krant lezen. Daarna douchen en de mooie badjassen (gewassen en heerlijk ruikend) aangetrokken en genieten van de tv. 

De volgende dag een super ontbijt gehad. Omdat de eigenaars (Corrie en Cees) wisten dat wij diezelfde dag nog een wandeling gingen maken, kregen we extra broodjes erbij met boterhamzakjes om was extra voor de middag klaar te maken. Waar maak je dit nog mee. Het maakte niet uit hoe laat we vertrokken, als we de sleutel maar in de brievenbus legden. Corrie en Cees, jullie waren geweldige mensen. We komen zeker terug. 

We zijn gaan wandelen rondom de pyramide van Austerlitz. Het verhaal er achter was zeer indrukwekkend. Op de foto kan je dit verhaal nalezen. 

 

Ans en Henk 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on