Image Alt

Blog

2020-06 Hoevelaken

Hoe krijgen we het elke keer weer voor elkaar, een Bed en Breakfast in “the middle of knowwhere” van 100 m2 en een tuin van wel 5 ha groot met diverse vijfers, zitjes en kunstvoorwerpen. Dat zijn nu de pareltjes waarvan we het moeten hebben. Dit al het moois nadat we de zandsculpturen hebben bekeken. Nieuwsgierig, lees dan snel verder.

 

Het zal je maar overkomen, een week van tevoren nog niet weten waar we naar toe gaan en en dan zo’n geweldig weekend meemaken. Dat is genieten met een dubbele uitroepteken !! Helaas was B&B De Lotus maar voor 1 nacht geboekt, maar van alle vakanties staat deze echt nummer 1. Met andere woorden, we gaan hier zeker nog een keer naar toe.

 

Zandsculpturen Garderen

We vertrokken met volle moed naar Garderen. We hadden een week ervoor 2 kaartjes gereserveerd voor de zandsculpturen. Ik dacht eerst, daar zijn we niet langer dan een uur binnen, een kopje koffie drinken en dan door naar ons B&B. Maar dat had ik goed mis, we zijn daar ruim 2 uur binnen geweest en we kwamen ogen tekort. Door de reservering en de vastgestelde looppaden, liep iedereen keurig op corona afstand achter elkaar. Voordat we naar binnen gingen, werden we door een tuin geleid met allerlei houten figuren. Zo waren de figuren van de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn volledig op mensgrootte uitgesneden van hout. Zeer indrukwekkend allemaal.

Voor de zandsculpturen was het thema dit jaar was “75 jaar bevrijding”. Elk zandsculptuur was voorzien van een beschrijving. Zandsculpturen van wel 30 meter lang en 5 meter hoog, zo groot en zo immens gericht op de geschiedenis: de bevrijding door de geallieerden in heel Europa. Uiteraard stond Nederland daarin centraal. Aan het einde van de route werden nog hedendaagse figuren tentoongesteld, zoals premier Rutte en onze koning. Indrukwekkend en zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. De entreeprijs bedroeg 9,00 p.p. en dat was het dan ook meer dan waard.

Het drinken van een kopje koffie ging niet door, daar hadden we niet eens de tijd voor.

 

De Veluwe

We hadden 14.00 afgesproken in ons B&B, we vertrokken 12.30 van de zandsculpturen en hadden dus nog even de tijd om een wandeling van een uurtje te maken in de bossen van de Veluwe. Als we het over Garderen hebben, dan hebben we het ook over de Veluwe. We konden onze auto laten staan, maar we zijn een stukje verder gereden en geparkeerd op een kleine parkeerplaats. Van hieruit konden we een lekker stukje lopen. Met onze vertrouwde google maps konden we natuurlijk niet verdwalen en waren op tijd terug bij de auto. Op weg naar onze B&B.

 

B&B De Lotus

We waren wat dingetjes vergeten van huis mee te nemen, onder andere onze puzzelblaadjes.

Dus voordat we naar de Lotus gingen even langs een paar supermarkten om die gratis bladen te halen waar altijd wel een puzzel in staat en natuurlijk van die heerlijke gerechten die jezelf altijd graag wilt maken. Dat doen we dan ook geregeld. We zagen het bordje De Lotus bij de ingang van een hobbelige zandpad. Mmmm dachten we, wat is dit nu weer, waar komen we terecht. Na ongeveer 100 meter zandpad zagen we De Lotus aan onze linkerhand. Auto geparkeerd en naar het huis.

Niemand te zien, rondom het huis gelopen. Schoenen stonden er, sleutels en wijnglazen stonden buiten op tafel. Dat is gek. We konden zo naar binnen lopen maar deden dat (gelukkig) niet. Wat bleek het leek het huis aan de andere kant van het zandpad te zijn. Oei, we waren bijna inbrekers.

Snel naar het juiste huis. We wisten niet wat we zagen. De eigenaren hadden 2 huizen, 1 voor hunzelf en 1 voor de verhuur. Ongelofelijk wat we zagen. Het hele huis was zeer schoon, beetje Aziatisch ingericht. Een grote woonkamer met alles er op en er aan, een grote keuken volledig ingericht met alle apparaten, een grote slaapkamer. We konden gebruik maken van 2 fietsen, maar dat hebben we niet gedaan. Toen gingen we de tuin in. De verbazing was super groot. Er waren meerdere terrassen, overkappingen en zitjes in de hele tuin. Je was wel een half uur kwijt om de hele tuin af te lopen. Een deel van de tuin liep door een stuk bos. Midden in het bos weer een grote vijver, ik denk snel 50×30 meter, niet normaal. Overal kunstvoorwerpen, zitjes. We kwamen ogen en oren tekort. Ja, ook oren, want er waren veel vogelgeluiden, kwakende kikkers en slurpende vissen.

Zoals wij in onze inleiding zeiden, dit vakantiehuis staat voor ons op nummer 1. Misschien kijk je wel eens naar het programma Bed en Breakfast op NPO1, daar vergelijken we altijd onze vakantiehuizen mee, een soort referentie zeg maar. We hebben voor dit huis 90 euro per nacht betaald. In vergelijking met de huisjes die we op TV zien, is dit een zeer redelijk bedrag. Op booking.com is deze gewaardeerd met een 9,4, maar dat is voor ons nog aan de lage kant.

 

Picknick in de achtertuin van de Gooiers van Almere

De volgende dag richting huis. Eenmaal thuis aangekomen en uitgepakt te hebben, zijn we gaan picknicken. Een verrassing voor Henk van Ans. En waar naar toe, natuurlijk in de achtertuin (het circelbos) van de de wijk Overgooi. Een overdadige picknick met veel lekkers hebben we genuttigd. Nou mensen, als je het hebt over een genieten, dan was dit weekend er weer 1 van.

Ans en Henk

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on